L’autora guanyadora de l’edició 2019 del premi convocat per L’Illa dels Llibres s’adreça als lectors.

Escrivia Aprendre a parlar amb les plantes una mica a les palpentes, igual que s’escriuen les coses que despullen, topant amb cantonades que a vegades fan mal, intuint llums i ombres.

Passaven els mesos i les pàgines que s’anaven convertint en llibre, es convertien per mi en refugi, en cova, en el racó de pensar. En cap cas recordava que fora hi seríeu tots vosaltres un dia, passant aquelles mateixes pàgines, comprenent tan bé la dona ferida que s’aixeca a cada pas i torna a caure. Però hi éreu. Hi heu sigut i encara hi sou.

Creieu-me si us dic que encara no m’he aconseguit banyar en l’èxit de la novel.la. Que sé que hi és perquè de tant en tant algú m’ho recorda, però que tinc una pell estranya que no ha après a filtrar les alegries grandiloqüents.

El que sí filtra i agraeix enormement, és aquesta generositat lectora vostra, que us hagueu estimat la novel.la, que l’hagueu gaudit i l’hagueu fet córrer entre els vostres. Segurament res pren més sentit que conquistar explicant històries i acabar conquistat per aquells qui les saben apreciar.

A tots vosaltres, i a l’Illa dels llibres, moltíssimes gràcies per el premi i sobretot per la confiança.

Una abraçada,
Marta Orriols

Barcelona, 2 de setembre de 2019

 

14 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DEL 9è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 14 de setembre a les 12.30h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autora, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal  i Eva Baltasar han estat els guardonats en les anteriors edicions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here