Uns 35 llibreters participen en la  66ª edició de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN tindrà lloc del 22 de setembre al 8 d’octubre al Passeig de Gràcia, des de Plaça Catalunya fins al carrer Consell de Cent.

La fira compta amb la participació d’us 35 llibreters que vendran antiguitats editorials i edicions excepcionals de gran valor històric i cultural, però també títols d’ocasió a preus molt assequibles.

La Fira també comptarà amb l’exposició La Barcelona del segle XIX en paper, l’exposició de FIRA convida als assistents a reviure el fascinant canvi que va patir la ciutat comtal en cent anys, a través de documents gràfics diversos. Destaquen les guies de Barcelona de J. Coroleu i la de M. Saurí i el plànol de l’Eixample d’Ildefons Cerdà.

Les casetes de la FIRA estaran obertes fins al 8 d’octubre: de forma ininterrompuda, de dilluns a dissabte de 10.00h a 21.00h i diumenges i festius d’11.00h a 21.00h.

HOMENATGE A L’ESCRIPTOR JOAQUIM CARBÓ

Els grans protagonistes d’aquesta edició són Joaquim Carbó, escriptor homenatjat de l’edició i encarregat de pronunciar el pregó inaugural, i el pintor i gravador Josep Moscardó, autor del cartell.

Joaquím Carbó ha publicat més de cent llibres, dedicats en la seva gran majoria a la literatura juvenil i infantil.
Si parlem de xifres, les vendes dels seus llibres superen el milió d’exemplars venuts, on destaquen títols com La casa sota la sorra i La colla dels deu.
Ha estat guardonat amb  molts premis  literaris com el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (1981) amb ‘La casa sobre el gel’; amb el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya-obra de creació per a lectura d’infants (1982) ‘L’ocell meravellós’; Premi de la Crítica “Serra d’Or” de literatura infantil i juvenil (1992) amb ‘Interfase amb mosca’. Memorial Jaume Fuster de l’AELC (2002) al conjunt de la seva obra i Premi Trajectòria del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves (2007).