Melcior Comes guanya el 34è Premi BBVA Sant Joan amb Hotel Indira

Dotat amb 35.000 euros, el premi és un dels més ben dotats  de les lletres catalanes.

comes_melciorHotel Indira de Melcior Comes ha estat la novel·la guanyadora d’aquesta edició i s’ha imposat a les 63 presentades a la 34è edició del Premi BBVA Sant Joan.

La novel·la narra la història d’en Nicolau Comagran Serch, més conegut com el poeta Nic Serch, un jove que retorna a Mallorca després d’una fallida carrera literària.
A Mallorca, comença a treballar pel seu tiet a l’Hotel Indira, un establiment un pèl decadent, que pertany a la seva família des del temps del seu avi. Aquest canvi de vida el precipitarà en un nou món, presidit per vells fantasmes i per la fascinació envers la família de qui resultarà ser el seu rival en l’amor i en l’èxit.

Segons informa Grup 62 en un comunicat Hotel Indira és una novel·la sobre la difícil acceptació d’un mateix, sobre la corrupció i el dolor de la pèrdua, sobre la necessitat de consol, sobre la tragèdia de les limitacions a les que estem abocats i sobre les ingovernables penes de la vida.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana.

Nascut a Sa Pobla, Mallorca el 1980. És autor de les novel·les ‘L’aire i el món’, ‘L’estupor que us espera’, ‘El llibre dels plaers immensos’, ‘La batalla de Walter Stamm’, i ‘Viatge al centre de la terra’.

Edicions 62 serà l’encarregada de publicar la novel·la a la tardor.