Clàssics desconeguts i nous autors a debat a Kosmòpolis

Dimecres de 18.00 a 20.3oh  debat a La Sala Mirador  del CCCB

llibresOKSota el títol de  “Clàssics desconeguts i nous escriptors”, que pretén indagar sobre els riscos i les virtuts de publicar clàssics no coneguts mitjançant un diàleg entre editors, seguit d’un col·loqui que donarà la paraula a nous escriptors per tal que comparteixin les seves opinions sobre el món de les lletres.

L’acte que tindrà un format de cafè-tertúlia comptarà amb la presència Laura Baena (Edicions de 1984), Valeria Bergalli (Editorial Minúscula), Oscar Van Gelderen (Lebowski Publishers, Países Bajos), Daniel Osca (Sajalín Editores) i Muge Sökmen (Metis Publishers, Turquía) on de 18.00 a 19.00  debatran sobre  El cànon mutant: editar clàssics desconeguts.

Gràcies a la recuperació de clàssics per part de determinades editorials s’hn recuperat obres d’autors com Dino Buzzati, Hans Fallada, Kurt Pinthus, Aleksandr Pushkin, Ludwig Wittgenstein, Walter Benjamin, Emil Cioran, Joseph Roth,  Marisa Madieri o Natsume Sōseki.

Apostar per la publicació de clàssics desconeguts és, avui dia, una de les opcions que un editor pot prendre per guanyar-se un lloc de prestigi entre els lectors. Fins a quin punt l’edició contemporània de clàssics pot modificar el cànon literari ? Un editor de clàssics pot arribar a crear tendència? Quines literatures –grans o petites– queden per descobrir, a Europa?  Aquestes preguntes es respondran durant l’acte.

La segona part del debat Escriure en present: nous escriptors començarà a les 19.30 amb la presència dels escriptors Jenn Díaz, Marina Espasa, David Gálvez i Yannick Garcia, i amb  el periodista Jordi Nopca com a moderador. Es tracta d’escriptors que  han començat a obrir-se camí fa poc i que destaquen per la seva qualitat literària.

Preu:
3 € (Inclou les dues parts de la sessió)
Gratuït per Amics del CCCB, aturats i carnet de docent de la Generalitat de Catalunya