Matilde Asensi tanca la trilogia de Martín Ojo de Plata

‘La conjura de Cortés’ és el tercer lliurament de la sèrie protagonitzada per  Catalina Solís.

L’escriptora Matilde Asensi tanca la trilogía ambientada en el Segle d’Or Espanyol , on recrea un món de violència, conjures polítiques i secrets.
La conjura de Cortès (Planeta)  de Matilde Asensi és l’últim lliurament de la trilogia de  Martín Ojo de Plata i suposa el retrobament  dels lectors amb Catalina Solís i Martín Nevares.

Matilde Asensi ens oferia a Tierra Firme la presentació del personatge de Catalina Solís, una intrèpida espanyola que després d’aconseguir escapar d’un assalt pirata quan es dirigia al Carib comença una nova vida sota el nom de Martín Nevares.

La segona novel·la ‘Venganza en Sevilla’, l’acció es situava a la Sevilla del 1607. En aquells temps la ciutat andalusa era una de les més riques del món i  Catalina Solís vol complir el jurament fet al seu pare adoptiu i fer justícia amb els assassins d’aquest, els Curvo que han fet fortuna amb la plata robada de les Amèriques.

Ara,Matilde Asensi tanca la trilogia amb La conjura de Cortés, on Catalina  Solís es veu obligada a desemmascarar una gran conjura ideada pels seus enemics per enderrocar al rei d’Espanya.
Un cop més haurà  d’enfrontar-se a nobles sevillans i a enmics  que creia ja vençuts. L’aparició d’un mapa que desvetlla on trobar el tresor d’Hernán Cortés jugarà un paper clau en el pla de Catalina per , per descobrir als traïdors i complir la seva paraula d’acabar amb els Curvo.

 

Més de 20 milions d’exemplars venuts de la seva obra literària.
Matilde Asensi compta amb més de vint milions de lectors a tot el món.  L’any  1999 va publicar la primera novel·la El Saló Ambar  però va ser  amb Iacobus (2000) quan el seu nom va començar a sonar amb força. L’èxit arribaría amb El último Catón (2001), de moment la novel·la més venuda dels publicades per l’escriptora.
L’any 2003 deixa el grup Random House Mondadori per fitxar per l’editorial Planeta i publicar El origen perdido.
Després seguirien  Peregrinatio (2004),Todo bajo el cielo (2006) Tierra firme (2007) i Venganza en  Sevilla (2010).