Coincidint amb la Barcelona Novel·la Històrica l’escriptor i col·laborador de L’Illa dels Llibres ofereix una ruta literària amb Gala i Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Joan Miró, Pablo Picasso i Ramon Casas com a protagonistes.

Quin és el motiu de la ruta literària d’aquest any?
Així com l’any passat el lema era la condició humana en la Història, aquest any arran de la creació artística he proposat fer un itinerari que ens permeti lligar un cop més la literatura, amb el patrimoni de la ciutat. I fer-ho a través de novel·les històriques que serveixin de fil conductor per fer aquest recorregut per Barcelona. Es tracta de posar en l’accent l’empremta que alguns artistes han deixat escampats per la ciutat i veure com ho han reflectit els novel·listes.

Què hi descobriran els participants?
Les connexions entre present i passat gràcies a la literatura. I que encara que sembli impossible veure que en una hora i mitja som capaços de fer un recorregut per BCN que ens connectarà a través de la literatura amb l’obra de grans artistes.

Què aporten les rutes literàries?
Crec que aporten un valor afegit a la Setmana de novel·la històrica de BCN. Poder passejar-te pels escenaris, reals o que han inspirat realitats literàries, agrada. I sovint es descobreixen racons que estàvem tips de passar-hi i no en sabíem els orígens o la seva història. Aquestes rutes literàries t’hi acosten i fan que apreciem un patrimoni massa vegades oblidat.

Qui pot participar en la ruta literària?
Tothom que s’hi apunti!!! Tothom que senti curiositat per la Història i per l’art

Enguany s’han escollit cinc novel·les històriques sobre grans artistes. Quins seran els protagonistes d’aquesta ruta?
Gala i Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Joan Miró, Pablo Picasso i Ramon Casas.

L’itinerari tindrà l’origen a la sastreria Mosella, als baixos de la Pedrera.
Exacte. Ara ja no existeix però no fa gaire encara atenien encàrrecs com el que els feia Salvador Dalí. Vestits fets a mida per ocasions especials. Tal com ho explica Carmen Domingo a Gala-Dalí, la novel·la que arrenca l’itinerari

Per quins indrets continuarà?
Anirem baixant passeig de Gràcia avall i ens aturarem a la Casa Batlló per entrar a les pàgines de La clau Gaudí de l’Andreu Carranza i l’Esteban Martín

En quines altres novel·les o llibres es fixarà la ruta?
El lladre del Guernica de David Cirici ens farà aturar al carrer consell de cent a l’antiga Sala Dalmau. Entre la font de Canaletes, davant de l’hotel Continental i l’antiga Maison Dorée hi muntava la parada de loteria Júlia Peraire, la musa de Ramon Casas, immortalitzada per Roger Bastida a El somriure de la sargantana. I no podem evitar dedicar uns minuts als Quatre Gats a propòsit d’El secret de Picasso de Francesc Miralles. És probable que hi hagi una sorpresa a mig camí, abans d’acabar la ruta. Però per saber de què es tracta haureu de venir!

Quina ha estat la teva experiència organitzant altres rutes literàries?
Fa molts anys que a Besalú ofereixo la possibilitat de recórrer els escenaris d’El pont dels jueus, quan l’any passat em van oferir de pensar en aquestes rutes per BCN amb aquests motius canviant a cada edició ho vaig trobar molt suggerent i enriquidor, tant per mi com pels lectors/visitants. Si podeu no us les perdeu: valen la pena. Les rutes et fan llegir la ciutat amb uns altres ulls.

Dimarts, 6, a les 16.45 h
Dijous, 8, a les 16.45 h
Dissabte, 10, a les 10.00 i a les 12.00 h
Lloc de trobada: Davant de La Pedrera, Passeig de Gràcia, 92

Inscripció prèvia a infoicub@bcn.cat

Màxim dues entrades per reserva. Cal indicar el dia que es vol assistir a l’itinerari i el nom i cognoms dels assistents.

1 COMENTARI

  1. Llàstima que per dates no podré asistir… Gaudiu molt, te una pinta de categoria!
    Esperem que pogueu repetir-la per als desafortunats…

    PD: El llibre de Roger Bastida es “La Mirada de la Sargantana…” que he llegit “el somriure”… Jo el vaig llegir i em va encantar

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here