L’autora ha guanyat el premi per votació dels lectors de la web i l’acte de lliurament serà el 14 de setembre a les 12:30 en el marc de LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ.

La novel·la ‘Aprendre a parlar amb les plantes” de Marta Orriols ha guanyat el 9è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

Després de debutar el llibre de relats ‘Anatomia de les distàncies curtes’, l’any 2016. Marta Orriols publica la primera novel·la ‘‘Aprendre a parlar amb les plantes’ on narra el procés de dol de Paula Cid, després de la mort sobtada de la seva parella, en Mauro a conseqüència d’un accident de trànsit. Poques hores abans de morir li confessava la seva intenció de deixar-la per a una altra dona.
A partir d’aquest moment la Paula es submergirà en ella mateixa i  emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, i despertarà el seu instint de supervivència. Desorientada, s’haurà d’enfrontar fins i tot a ella mateixa per superar la difícil situació.

ELS LECTORS HAN PREMIAT A MARTA ORRIOLS

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2018 i juliol de 2019 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.100 vots, la novel·la guanyadora.

”Aprendre a parlar amb les plantes’ (Edicions del Periscopi) d’Marta Orriols ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 361 vots, seguida de‘ L’estilita‘ d’Uri Costak (Amsterdam Llibres/Destino) amb 305 vots, ‘Mare’ d’Ada Castells (La Campana) amb 288, ‘Nou illes al nord’ de Mònica Batet (Més llibres) amb 237 i  ‘Sobre la terra impura’ de Melcior Comes (Proa) amb 231 vots.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal  i Eva Baltasar han estat els guardonats en les anteriors edicions.

14 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DEL 9è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 14 de setembre a les 12.30h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autora, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

 

L’autora ja va rebre al gener el PREMI OMNIUM DE NOVEL·LA però ara han estat els lectors de L’ILLA DELS LLIBRES els que han premiat ‘Aprendre a parlar amb le splantes’ de Marta Orriols.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here