L’editorial Planeta confirma la publicació de ‘Y Julia retó a los dioses’, prevista per a principis del 2020.
Santiago Posteguillo guanyava l’any 2018 el Premio Planeta amb ‘Yo Julia’, llavors l’autor ja deixava la porta oberta a una continuació i també a una possible trilogia.

En una entrevista a L’illa dels Llibres després de rebre el guardó, Posteguillo comentava que ‘Podría fer una segona part de Julia explicant com es manté en el poder perquè el més difícil no és arribar, sinó mantenir-se en el poder’.

En la primera novel·la Santiago Posteguillo narrava l’ascens fulgurant de Julia Domna, una dona en un món d’homes immersos en la lluita pel poder polític i que pensen que el lideratge només els pertany a ells. Julia Domna va ser de les cent emperadrius que va poder tenir Roma, la més poderosa, mare dels Césars, els Exèrcits, va maniobrar hàbilment per aconseguir els seus objectius.
Sobre Julia Domna, l’autor destacava a L’Illa dels Llibres ‘Julia era aquesta persona que sent una dona mai va considerar que pel fet de ser-ho li suposés cap limitació pels seus objectius.
Utilitzava la seva intel·ligència i bellesa quan procedia per a aconseguir els seus objectius i sent dona sempre acaba aconseguint el que vol.

A ‘Y Julia retó a los dioses’, Posteguillo ens introduirà en un món dominat per homes que no poden suportar la forta influència que Julia tenia sobre el seu marit, l’emperador Septimio Sever. Com a conseqüència d’aquestes enveges apareixeran acusacions de tota mena per a desprestigiar-la. La pitjor d’elles era assenyalar-la com a estrangera per ser d’origen sirià. Els seus enemics intenten relegar-la a un lloc per al qual Julia no estava destinada. Com a esposa haurà de superar la mort del seu marit, que la deixà en una situació delicada i com a mare una mica pitjor: la lluita fratricida pel tron de Roma entre els seus dos fills: Caracalla i Geta.

Planeta publicarà la novel·la a inicis del 2020.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here