L’obra guanyadora es publicarà a L’Altra Editorial a principis de març de 2024.

Maria Arimany Almirón ofereix a Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc”un recull de contes amb una novel·la curta molt poderosa al centre

El jurat del Premi Documenta format per Anna Punsoda, Roser Cabré-Verdiell, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi ha reconegut “L’ambició literària i un estil cuidat, la màgia que manté en tots els relats i la construcció imaginativa, inquietant i profundament creïble de la venjança sentimental fan de l’obra una proposta interessantíssima i vibrant”. Recorden també que “ l’escriptora té una llengua viva i les seves històries, que giren al voltant del desamor, el desig, l’equilibri —o desequilibri— entre la ràbia i el conformisme, les relacions que no acaben de funcionar i la vida que se’ns escapa, destil·len una veritat i una naturalitat molt fondes”.

Sobre els objectius de l’escriptura de Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc”, Maria Arimany assenyala que “La intenció del recull de relats és parlar d’allò que ens fa por, del dubte i la incertesa, de l’impuls, de la ràbia i de la resignació que duem a dins i que de vegades no es veu si no gratem allà on toca”. Sobre la creació dels personatges recorda que “Entrar a l’interior de les protagonistes ha estat, per a mi, com entrar dins d’un bosc. Un bosc que pot semblar un paisatge, un lloc estàtic i impermeable, una fotografia, però que quan t’hi apropes i el mires des de dins t’adones que el canvi és constant, que el moviment està a tot arreu i en tot moment”.

Arimany es va presentar al premi Documenta perquè “escriure m’ajuda a ordenar-me i a entendre què em passa. És per això que ho faig. Vaig presentar-me al Premi Documenta amb la intenció de donar forma a part del material que anava escrivint, i vaig triar aquest premi perquè L’Altra Editorial és una de les meves editorials de referència”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here