La futbolista ha estat reconeguda amb el guardó pel seu compromís en la defensa de la llengua catalana

En el marc de la Nit de Santa Llúcia, Aitana Bonmatí rebrà el 37è Premi Internacional J. B. Cendrós que lliura Omnium.

El premi es un homenatge a un dels cinc fundadors d’Òmnium Cultural. Joan B. Cendrós va ser un gran mecenes, que va dedicar el seu patrimoni privat a promocionar i enfortir la cultura catalana. També va dedicar molts esforços a portar artistes catalans a l’estranger, internacionalitzant així la cultura catalana arreu.

D’Aitana Bonmatí es vol reconèixer el seu compromís en la defensa de la llengua catalana i la seva tasca per la internacionalització del català en el seu discurs durant la gala de la Pilota d’Or, que va ser retransmès i vist per tot el món.

El president d’Omnium, Xavier Antich recorda que  “L’Aitana Bonmatí és una referent en la defensa, ús i difusió de la llengua catalana i de molts altres valors, sobretot, entre els i les joves”. El jurat del Premi Joan B. Cendrós està format per Antoni Bassas, Joan Becat, Laura Cendrós, Carme Colomina, Josep Gifreu, Elena Jiménez i Mary Ann Newman.

El guardó es lliurarà en el marc de la 73a edició de la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes – Nit de Santa Llúcia, que se celebrarà el 12 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya.

Aitana Bonmatí és una de les grans jugadorss de futbol a nivell mundial i enguany ha rebut la Pilota d’Or 2023. Nascuda a Sant Pere de Ribes el 1998, la seva carrera futbolística ha estat modèlica i fulgurant com a migcampista. Actualment, és jugadora del FC Barcelona. Al seu palmarès hi destaquen, entre altres títols, dues Champions League (2020 i 2023), quatre lligues, cinc copes de la reina i tres Supercopes d’Espanya. I amb la selecció espanyola, també ha aconseguit el Mundial de 2023, on va ser nomenada millor jugadora del torneig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here