A través d’un comunicat, nega algunes informacions aparegudes en mitjans de comunicació on s’especula la seva venda.

Recorden que “És radicalment fals, com s’ha dit en alguns mitjans, que el Grup es plantegi discontinuar la seva activitat, estigui al caire de la extinció o estigui en venda”. Asseguren que “el Grup ENCICLOPEDIA disposa de suficients actius per fer front a les seves obligacions futures i garantir la seva continuïtat com a tal”.

El comunicat també afirma que Grup Enciclopèdia està desenvolupant un pla de reestructuració financera en diverses fases, “la primera de les quals ha comportat la venda de la seu de la companyia. Aquest moviment ha permès disposar de recursos per afrontar les obligacions immediates i d’un marge addicional de temps per dur a terme altres accions com la posada en marxa d’una reducció de la plantilla, formada actualment per 112 treballadors, a través d’un expedient de regulació de l’ocupació que s’està negociant.”

L’empresa editorial vol seguir treballant per revertir la situació actual, ”conseqüència dels problemes de la posada en funcionament del centre logístic ENTREDOS, participat en un 55% per LES PUNXES i en un 45% per la distribuïdora d’ÀGORA, a qui aquests problemes han afectat especialment”.

L’objectiu del pla de reestructuració financera és per a Enciclopèdia  Catalana “no és altre que la continuïtat de les activitats del Grup, especialment les relacionades més directament amb el seu esperit fundacional, des d’una base financera sòlida. La seva execució completa es preveu al llarg del primer semestre de 2024”.

Malgrat la situació, asseguren que “Grup Enciclopèdia ha estat, és i vol seguir essent, una baula necessària del sistema editorial, educatiu i cultural català, i per aquesta raó el nostre l’objectiu és adaptar l’activitat del Grup per seguir portant a terme la nostra tasca fundacional”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here