Malgrat l’èxit de la novel·la negra tanca la llibreria Negra y Criminal

El 3 d’octubre tancarà les seves portes la mítica llibreria barcelonina especialitzada en el gènere negre.

-camarasaLa novel·la negra viu un dels millors moments de la seva història i segurament aquest èxit ha provocat el tancament de la llibreria Negra y Criminal de Barcelona.

Paco Camarasa i Montse Clavé  han liderat aquest projecte i han estat els grans responsables de fer encara més gran el gènere.

Ho han fet lluitant i estimant una professió que s’ha convertit en el seu modus vivendi.

Ara no poden fer front a la gran davallada de vendes que pateix el sector.  L’èxit de la novel·la negra ha fet que avui en dia es  trobin novetats d’aquest gènere en qualsevol llibreria i els lectors decideixen allunyar-se de la llibreria situada al Carrer de la sal nº5 de Barcelona.

Paco Camarassa assegura en un comunicat que  ‘’ara la novel·la negra ocupa col·leccions editorials i grans superfícies, llibreries i gasolineres, però molts pocs dels lectors que apostaven per venir a la Barceloneta a deixar-se recomanar alguna raresa i endur-se l’últim Camilleri ens visiten”.

L’any 2011 la llibreria va iniciar una campanya de micromecenatge  que no ha estat suficient per evitar el tancament que es produirà el 3 d’octubre.

Malgrat el tancament de la llibreria Paco Camarasa i Montse Clavé seguiran en d’altres projectes com el festival BCNegra.