L’autor visitarà la ciutat de Barcelona i oferirà el tradicional Pregó de Sant Jordi el 23 d’abril al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Mia Couto nascut a Beira, Moçambic, l’any 1955 és un dels escriptors més destacats en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït.

Les seves obres s’han publicat a més de 30 països i en diversos idiomes, com anglès, francès, alemany, italià, serbi, català i l’estonià.

Mia Cuto actualment viu a Maputo, ciutat prioritària de la Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i amb la qual Biblioteques de Barcelona ha participat en projectes de cooperació directa, treballant conjuntament amb la formació de conductors de clubs de lectura a Maputo.

El pregó està organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració aquest any amb les editorials Alfaguara i Edicions del Periscopi.   Com a novetat aquest any el pregó es farà el mateix dia de Sant Jordi a les 19h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Mia Couto és autor de La confessió de la lleona (Edicions del Periscopi i Alfaguara, 2016), Terra somnàmbula (Edicions del Periscopi i Alfaguara, 2018), El último vuelo del flamenco (Alfaguara, 2018) i Trilogía de Mozambique (Alfaguara, 2018).

El Pregó de la lectura es fa a l’Ajuntament de Barcelona des del 2003, i el realitza un escriptor o escriptora amb reconeixement internacional que conversa amb un presentador-entrevistador sobre el valor de la lectura i també sobre la seva obra.
Autors com Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes han protagonitzat el Pregó de Sant Jordi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here