Omnium Cultural reconeix amb el guardó la tasca de la poeta catalana. De la nòmina de guardonats, Pessarodona és la sisena dona que rep el premi.

Marta Pessarrodona ha estta guardona amb el prestigiós  Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Poeta, assagista, traductora, narradora, crítica literària, editora i articulista ha agraït el guardó i ha assegurat que “el premi és un honor que no farà canviar com visc la meva vida”,

El jurat, en aquesta ocasió representant per Lluïsa Julià,  segons ha informat Omnium ha definit Pessarrodona com “una veu inconfusible dedicada a explorar els aspectes de la vida moral de l’ésser humà”. Per al jurat, l’obra de Marta Pessarrodona és “una poesia de l’experiència humana”.
Nascuda a Terrassa en la imminent postguerra, Pessarrodona es va donar a conèixer a finals dels 60 i “pertany a la generació que va haver de descobrir la pròpia llengua”. El jurat també destaca que atorga el guardó a Pessarrodona per “l’enorme i constant contribució a fer conèixer la pròpia cultura, especialment la de les escriptores i poetes” amb biografies com la de Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Frederica Montseny o Mercè Rodoreda.

Marta Pessarrodona rebrà el guardó del Premi d’Honor, obra d’Ernest Altés, en l’acte de lliurament que tindrà lloc el 3 de juny al Palau de la Música Catalana

Fotografia web Omnium Cultural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here