L’obra guanyadora “Viena 1912″ es tracta d’una novel·la policíaca de caire històric.

El Festival Tiana Negra ha fet l’anunci de la novel·la guanyadora  de la desena edició de Premi Memorial Agustí Vehí.

El premi, convocat per l’Ajuntament de Tiana, l’editorial Clandestina i l’Associació en Negre, celebra enguany la desena edició, efemèride que coincideix amb el desè aniversari de la mort d’Agustí Vehí, l’escriptor figuerenc de novel·la negra a qui ret homenatge el nom del premi.

L’escriptor mallorquí Antoni Roca ha estat el guanyador amb la novel·la “Viena, 1912″. La novel·la ambientada l’any 1912 a la capital austríaca està protagonitzada per Efraim Zimmermann, un periodista que, amb l’ajut de la brigada criminal, mirarà de resoldre una sèrie d’homicidis en una urbs a les portes de patir l’esclat de la primera guerra mundial.

El jurat del premi format per Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Lluís Llort han decidit premiar l’obra d’Antoni Roca per sobre de la resta d’originals presentats al premi, precisament per la seva originalitat i qualitat.

El jurat ha destacat la “perfecta ambientació” i “l’eficaç pols que el text manté amb el misteri i el suspens, que, tot i el seu tall clàssic, resulta fresc i innovador”, així com la potència del personatge protagonista.

Enguany el premi ha rebut 37 originals i destaquen la qualitat de les obres presentades.
El llibre premiat es publicarà a la col·lecció Crims.cat, d’Editorial Clandestina, el proper mes de setembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here