Prop de 50.000 visitans i vendes superiors a les del  2020 i similars a les del 2019 abans de la pandèmia, indiquen la Setmana continua amb molta força. Un any més L’Illa dels Llibres ha participat lliurament l’Onzè PREMI L’ILLA DELS LLIBRES.

La 39a Setmana del Llibre en Català, la segona celebrada al Moll de la Fusta, tanca amb grans xifres de participació i venda que indiquen que el llibre en català continua consolidant-se entre els lectors.

Joan Carles Girbés, president de La Setmana afirma: “Estem molt satisfets de la implicació del sector, també dels guardonats amb els premis Trajectòria i Difusió, i tot plegat  ens motiva enormement per començar ja a treballar en la propera edició, que serà  molt especial, ja que celebrarem els quaranta anys de La Setmana, i volem que signifiqui també un nou salt endavant per projectar encara més lluny el llibre en català.”

Joan Sala, president d’Editors.cat, afirma: “Una vegada més, La Setmana demostra que és un dels més grans esdeveniments del sector cultural del país i cal encara fer-la més  gran. Per aconseguir-ho, necessitarem una major implicació econòmica de l’Administració.”

L’organització està a l’espera de dades definitives de l’últim cap de setmana, però la ficció per adults segueix  un increment notable en vendes, i en canvi s’hi ha detectat un descens en literatura  infantil i juvenil, així com en la no ficció, en línia, segons indiquem,  amb el que està succeint al dia a dia del sector.

Sobre l’edició del l’any vinent encara hi ha certes incògnites sobre. L’organització assenyala que “el Moll de la Fusta per ha demostrat aspectes favorables i també algunes limitacions que l’organització valorarà en les pròximes setmanes per a determinar la futura ubicació de l’esdeveniment.”

Sobre la incidència de La Setmana afirmen que “també genera un increment important de vendes dels llibres  en català arreu, durant el segon semestre de l’any.”


Durant deu dies  La Setmana ha comptat amb la presència  de 227 expositors i s’han organitzat més de 250 activitats programades en els seus tres escenaris, itineraris literaris i signatures d’autors. També s’ha lliurat el remi Trajectòria atorgat a l’escriptor Biel Mesquida i el premi Difusió al periodista Xavier Graset.

El Premi Trajectòria es lliura a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació. Enguany el 25è Premi Trajectòria es lliura a l’escriptor Biel Mesquida (Castelló de la Plana, 1947), al qui se li reconeix el seu compromís vital amb la llengua i cultura en català i la seva trajectòria consolidada. De Mesquida es destaca el compromís vital amb la llengua i la cultura en català, per la seva trajectòria consolidada com a narrador, com a poeta i com activista i agitador cultural amb una ambició literària inqüestionable. 

Un any més, L’Illa dels Llibres ha lliurat el seu premi que enguany ha arribat a l’onzena edició i que ha premiat la novel·la “El primer emperador i la reina Lluna” de Jordi Cussà.

El lliurament de l’onzena edició del Premi L’Illa dels Llibres ha estat de les més emotives. L’acte celebrat l’11 de setembre a la Setmana del Llibre en Català ha comptat amb la presència de Joan Sala i Jordi Puig, director i editor de Comanegra a més de familiars de Cussà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here