Viena Edicions recupera en català el clàssic de la literatura universal amb traducció de Mar Vidal.

Més de 150 anys després de la publicació original, finalment ja podrem llegir per primera vegada en català, i en la versió íntegra la novel·la protagonitzada per les germanes March; la Meg, la Jo, la Beth i l’Amy.

Viena Edicions continua recuperant clàssics de la literatura universal en català. De “Donetes” en català només s’havien publicat obres resumides, però ara es recupera el text íntegre.

LouisaMay Alcott va publicar Donetes l’any 1868 i es tractava  d’un relat semiautobiogràfic de la seva infantesa i joventut al costat de les seves germanes, a Concord, Massachusetts.

La novel·la narra la vida de les germanes March que viuen amb la seva mare a Massachusetts, en temps de la guerra civil nord-americana. La seva situació no és pas senzilla: la família, que temps enrere havia estat rica, ara ha de viure amb austeritat. Però això no és el que els preocupa més: sobretot, troben a faltar el pare, que ha hagut d’anar al front.

Tot i que no poden tenir un caràcter més diferent les unes de les altres, juntes passaran per situacions que posaran a prova el seu seny i la seva bondat, i també hauran de superar baralles i disgustos.
D’altra banda, l’arribada d’en Laurie, el net del seu veí, donarà noves alegries a les germanes.

Viena edicions ja ha anunciat la publicació de la de la segona part, “Aquelles donetes”, després de l’estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here