L’escriptor i col·laborador de L’Illa dels Llibres, Martí Gironell ha estat guardonat  amb el  55è Premi Prudenci Bertrana de novel·la  amb la novel·la “El fabricant de records”, un viatge al cor de la fotografia enfilats a la bicicleta de Valentí Fargnoli, un fotògraf ambulant que, a principis del segle XX, va retratar l’ànima del país per explicar-nos una història èpica, heroica, poètica i delicada feta de records i secrets inoblidables.

Enguany s’han presentat setanta-dues obres. Dotat amb 30.000 euros, el jurat del guardó ha estta format per Montse Barderi, Gemma Lienas, Gerard Quintana, Care Santos i Glòria Gasch.

La novel·la es publicarà al setembre amb la resta d’obres guardonades els Premis Literaris de Girona convocats per la Fundació Prudenci Bertrana.

Anna Gual ha estat premiada amb 45è Premi Miquel de Palol de poesia pel poemari Les ocultacions,  un llibre que recorre els llocs ocults de la geografia personal de l’autora i intenta posar llum als misteris de l’existència.

El 43è Premi Carles Rahola d’assaig l’ha rebut Joan Esculies per l’obra “Josep Fornas, el solucionador”, un relat de la vida del polític i editor Josep Fornas, gran conspirador, peça clau de l’antifranquisme, home de confiança del president Tarradellas a l’interior i fundador de l’editorial Pòrtic.

Finalment el 37è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil recau als escriptors Arturo Padilla i Rubèn Montañá per la novel·la “Veïns especials”  L’obra narra la història del Biel, un noi de quinze anys que voldria tenir xicota però no sap com fer-ho perquè és “especial”. Quan comença a agradar-li la Sònia, la jove presentadora d’un programa de cuina, les coses es compliquen…

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 20 de setembre a l’Auditori de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here