La literatura també batega amb la Marató de TV3

Per setè any consecutiu es publica  El llibre de La Marató amb la col·laboració de destacats escriptors.
logo marato tv3

“El llibre de La Marató (Malalties del cor)”,forma part del projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 per obtenir recursos per a la investigació científica en el tractament de determinades malalties; concretament, l’edició d’enguany se centra en les malalties del cor.

Aquest any, 6 il·lustradors i 12 escriptors, en total 18 autors, que hi han participat desinteressadament; Eva Armisén, Mar Bonada, Paula Bonet, Enric Calpena, Ada Castells, Jenn Díaz, Patrícia Gabancho, Carla Gràcia Mercadé, Gaspar Hernàndez, Jordi Labanda, Jordi Llavina, Vicenç Pagès Jordà, Enric Pardo, Perico Pastor, Elsa Punset, Rosa Regàs, Conrad Roset i Maruja Torres.

llibre marato 2014Núria Tey, directora editorial de Rosa dels vents, segell de Penguin Random House va definir el llibrecom “una manera de viure la Marató de prop” i un “orgull” per a la seva editorial, Penguin Random House, que també contribuiran en La Marató organitzant actes per recaptar fons. D’aquest llibre, se n’han editat 14.000 exemplars, el tiratge més alt des de la primera edició. Com cada any, el llibre es pot comprar  a les llibreries  i també en suport digital (diferents plataformes i a iTunes).

Núria Tey en la presentació del llibre també va desracar el paper dels il·lustradors en aquest llibre ‘’ com a reconeixement a una disciplina artística que cada dia té més força i protagonisme i escriptors que ens permeten oferir un mosaic d’autors especialitzats tant en el camp de la ficció com de la no-ficció”. Tot plegat per aconseguir un llibre que “emociona i que, al mateix temps, ens fa pensar”. són els autors i il·lustradors que han participat en l’edició d’aquest any.

 

 

’Tots ens podem morir avui o demà. L’únic que tenim és l’ara i l’aquí, el moment present. El de l’ara i l’aquí és un tòpic, però segurament és un tòpic perquè, com molts tòpics, és cert. Tot el que tenim és el moment present, i malgrat això la societat no ens ensenya a viure’l amb plenitud, i ens projecta constantment cap al passat o el futur, un futur que tan sols és una il·lusió de la ment.’’

El desfibril·lador.
Gaspar Hernàndez