Mor als 62 anys Joan Barril

El periodista i escriptor ha mort a causa de les complicacions d’una pneumònia

joanbarrilEl periodisme i la literatura sempre van acompanyar a Joan Barril. Des de el seu  “El Cafè de la República” de Catalunya Ràdio va demostrar al costat de Joan Oller que també es pot fer una ràdio pausada  i de qualitat.
Un programa d’autor i de reflexió que va obtindré diversos premis pel seu caràcter innovador. Anys abans havia presentat R-pública, a l’antiga COM Ràdio.

La carrera literària de Joan Barril deixa 14 llibres publicats on hi destaquen  diverses novel·les com a Un submarí a les estovalles, Condició de pare”  Parada obligatòria (Premi Ramon Llull el 1998) i Les terres promeses (Premi Sant Joan Unnim 2010)
Cal destacar també el premi Ramon Muntaner per Tots els ports es diuen Helena.

També és autor de diversos reculls de contes com ara Ens truquem i altres contes de diumenge, 100 contes morals o 201 contes corrents i fundador i editor de l’editorial Barril & Barral.

Gran divulgador de la literatura va liderar els programes  ‘Qwerty’ a BTV i   “L’illa del tresor” al Canal 33.
Les seves columnes d’opinió i contes van ser publicats a la premsa escrita; El País, La Vanguardia i El Periódico.

Grup 62 anuncia avui en un comunicat el condol per la mort de l’escriptor i periodista  ‘com a editors  de les seves  darreres obres ‘volem expressar el nostre reconeixement professional i humà  i la nostra admiració per la seva tasca com a escriptor en llengua catalana”.
Properament  es publicarà  La dona immòbil, la seva darrera novel·la