Julio Manrique dirigeix l’adaptació de Simon Stephens de la novel·la ‘El curiós incident del gos a mitjanit’

Fins el 10 de maig el Teatre Lliure de Gràcia acull l’adaptació teatral de la novel·la de Mark Haddon.

curios incidient

La novel·la ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ es va publicar l’any 2003 i amb el temps s’ha convertit en una obra de referència, gràcies al seu protagonista, en Christopher Boone de quinze anys i que pateix una forma lleu d’autisme, la síndrome d’Asperger

Chrispopher Boone  és tot un expert en matemàtiques i mai ha estat sol fins que un dia descobreix que algú ha matat el gos d’una veïna i decideix iniciar una investigació al pur estil  Sherlock Holmes que el durà a viatjat sol fins Londres.

Per Julio Manrique ‘La història del jove Christopher Boone em va arribar a l’ànima, em va trencar el cor i va ingressar a la llista d’aquells petits grans llibres que ja mai més oblidaré’.

No va ser fins l’any 2012 quan Manrique va poder veure a Londres l’adaptació  teatral que va fer Simon Stephens en el National Theatre i va pensar en portar-la a l’escena catalana ‘’Perquè la història que explica en Mark Haddon, i que adapta en Simon Stephens, a més de ser trepidant i divertida i sorprenent i tensa i personal i alhora transparent i enigmàtica i alhora única i “per a tots els públics”.

La relació del jove  Chrispopher Boone  amb els adults i també la seva propia visió del món formen part de l’argument de la novel·la i també de l’obra teatral.

Els actors Pol López en el paper de  Christopher, Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Marta Marco, Norbert Martínez i  Xavier Ricart  formen part del repartiment de l’obra.