El Saló del Còmic presenta una edició protagonitzada per la ciencia ficció i la fantasia heroica

Del 16 al 19 d’abril al del Palau 2 de Fira de Barcelona Montjuïc.

salon-del-comic-2015

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona donarà el tret de sortida a la seva 33 edició el proper dijous 16 d’abril. Els 36.000 metres quadrats del Palau 2 de Fira Montjuïc i la Plaça Univers acolliran aquest any un certamen en què la fantasia heroica i la ciència ficció tindran un protagonisme especial, ja que l’exposició principal estarà dedicada a aquests dos gèneres.

El certamen comptarà amb un total de 19 exposicions, incloses les dels guanyadors del Premis del Saló de la passada edició, i les dels superherois, enguany, villà i superherois, ja que el Capità Amèrica, The Spirit i el Joker compleixen 75 anys. El personatge de Manuel Vázquez, Anacleto, agente secreto, també comptarà amb la seva pròpia mostra, que inclourà 25 originals i comptarà amb la presència del director de la pel·lícula d’imminent estrena, així com de l’Anacleto de carn i ossos, Imanol Arias.

Aquesta edició, l’exposició principal estarà dedicada a la fantasia heroica i de ciència ficció, i comptarà amb prop de 400 originals d’autors de tot el món. Vinculades a aquesta temàtica es desenvoluparan activitats de divulgació científica i sobre el món de les llegendes, i d’alguns clàssics contemporanis com Joc de trons.

Entre els autors estrangers que seran presents en el Saló del Còmic figuren des de Milo Manara fins al clàssic dels superherois José Luis García López, Scott McCloud, Frederik Peeters, David Finch, els creadors del còmic d’Hora de Aventuras, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan Nort. També es comptarà, a l’apartat de conferències, amb David Saltzberg, assessor científic de la sèrie de televisió The Big Bang Theory i amb Tania Sánchez, que parlarà de la seva passió per Joc de trons.

Patrici Tixis, president de FICOMIC  ha destacat que la nova edició “Creix tant en expositors com en metres quadrats”, assegurant que aquest és un dels salons “més importants” per al gremi d’editors català “pel que suposa per al foment de la lectura” i “El còmic és una font inesgotable de continguts que avui dia alimenten a d’altres indústries”.