El president La Setmana Llibre en Català valora a L’Illa dels Llibres la nova edició.

La Setmana del llibre en Català ha presentat novetats aquest 2017. Com ja va sent habitual el nombre d’activitats augmenta any rere i l’assistència de públic i vendes fa preveure que la darrera edició ha tornat a ser un èxit.

Joan Sala, president de la Setmana Llibre en Català ha destacat a L’Illa dels Llibres que la valoració ” és molt positiva tot i que fins la setmana vinent no tindrem les xifres oficials però podem avançar que tant les xifres de venda com l’assistència han estat magnífiques’.
Sala recorda que malgrat que alguns dies amb pluja l’assistència ha estat molt bona i en especial el primer cap de setmana.

Començar una setmana més tard del que era habitual i continuar en el mateix espai, a l’avinguda de a Catedral, consolida un any més La Setmana.
Un dels punts forts de la Setmana són les activitats que es programen. En l’edició 2017 s’han programat més de 200 activitats. D’aquestes, 40 estan adreçades als més petits.
Les activitats s’han desenvoluparan en 3 escenaris exteriors que es troben dins el recinte de La Setmana ubicat a l’avinguda de la Catedral de Barcelona i en dos espais interiors el Casal del Metge i el COAC.

Un dels noms propis de la Setmana 2017 ha estat Jaume Cabré que ha rebut el Premi Trajectòria. Per Sala ‘ha estat un honor per nosaltres donar-li el premi i veure a Jaume Cabré emocionat al rebre el guardó” i ‘ la satisfacció per part nostra és enorme i ja no pots demanar més” afegeix el president de La Setmana.

Paul Auster el 9 de setembre la novel·la ‘4 3 2 1 ‘A l’auditori del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya convidat per l’organització de La Setmana. Enguany s’ha apostat per una internacionalització de La Setmana ”També volíem fer una aposta en escena que la Setmana s’internacionalitzava i això no vol dir que oblidem els nostres autors. Això és un espai que serveix per presentar els nostres autors i per això ens han visitat 16 editors internacionals a comprar drets d’autors catalans.

Per Sala la visita de Paul Auster ‘ens va molt bé i ens ajuda a donar coneixement de la Setmana fora de Catalunya i ens va bé per portar autors estrangers
Tot i que apunta que el més important no és la visita de Paul Auster ‘sinó la visita de 16 editors estrangers a comprar drets autors’ d’autors catalans.

Pel que fa al futur de la Setmana assegura que ”El futur és molt bo i cada vegada estem augmentant la presència de públic expositors i xifres de venda. No hem de tocar moltes coses i hem de continuar amb aquesta línia, afegint alguns detalls però sempre amb aquesta aposta que ens està funcionant molt bé’