Les obres No llegiré aquest llibre i La mona de l’assasí han estat guardonades amb en la primera edició del guardó que inclou la categoria infantil i juvenil.

Enguany la Comissió Organitzadora del Premi Llibreter ha decidit incorporar dues noves categories ‘Literatura Infantil i Juvenil de Literatura Catalana’ i ‘Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures’. Amb aquestes dues categories el Premi Llibreter vol reforçar la creació de nous lectors i realçar una literatura sovint menystinguda.

La mona de l’assassí/ El mono del asesino, de Jakob Wegelius editat per Viena Edicions (català) i SushiBooks (castellà) ha estat guardonada amb el Premi Llibreter 2018 de Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures

El jurat ha destacat ‘la difícil i magnífica creació de la mona, un personatge que no pot parlar però que ha de comunicar el que li passa, sense dir res, sense oblidar que és una mona, extraordinària, però una mona’. Tot i ser una novel·la adreçada a un públic jove, el jurat ha volgut assenyalar ‘Tenir entre mans La mona de l’assassí és tenir un tresor literari, amb independència de l’edat que es tingui’.

La novel·la ofereix un d’intriga, gènere negre i viatges sobre l’amistat entre un mariner i una mona. La novel·la ha estat guardonada anterioment amb el Premi August 2014 i Premi del Consell Nòrdic de Literatura Infantil i Juvenil 2015.

No llegiré aquest llibre, de Jaume Copons i Òscar Julve ha estat guardonat amb el Premi Llibreter de Literatura Infantil i Juvenil de Literatura Catalana.

El llibre publicat per La Galera és una història que tot just ens convida a fer el contrari del que ens proposa el títol, per endinsar-nos en una novel·la gràfica dins d’una narrativa que permetrà al lector, no només sentir-se part de la història del Juls i la Lia, sinó també descobrir què hi ha darrere dels llibres. El jurat també vol destacar i reivindicar ‘els arguments a favor del plaer de la lectura, que sense cap mena de dubte atrauran joves lectors, des dels 10 anys fins als adolescents, als quals no desvelarem el final perquè els recomanem No llegiré aquest llibre.’’

El jurat del Premi Llibreter al millor llibre Infantil i Juvenil d’Altres Literatures ha estta format per Paula Jarrin, Llibreria Al·lots, Barcelona; Meritxell Ral, La Central, Barcelona; Roser Zúñiga, Abacus, Barcelona; Nadège Marchetto, Llibreria Jaimes, Barcelona i Oblit Baseiria, Llibreria Casa Anita, Barcelona