Ximo Abadía, l’autor de l’obra il·lustra la biografia de Francisco Franco, un dictador obsessionat amb els quadrats.

Frank, la increïble història d’una dictadura oblidada Dib-buks (català i castellà)explica la vida de Francisco Franco; del seu naixement a la seva mort, ressaltant els successos més rellevants de la seva vida.

Sobre el missatge de Frank, la increïble història d’una dictadura oblidada  l’autor desataca  “Als nostres avis els van obligar a lluitar. Als nostres pares els van obligar a oblidar. A nosaltres ens toca recordar el passat, per mirar al futur.”

El jurat del Premi  format per Fe Fernández de L’Espolsada Llibres; Olivia Pasqual, Llibreria L’Aranya,; Mont Soler, Llibreria Pati de Llibres; Ricardo Rendón, Llibreria Abracadabra, i Oriol Canosa, Llibreria Pebre Negre ha destacat ‘la capacitat de síntesi per a il·lustrar gràficament una dictadura. Ximo Abadía aconsegueix amb colors plans i l’ús de figures geomètriques abordar un tema poc tractat en l’àlbum il·lustrat. Tot això, acompanyat d’un text concís i punyent, fa de Frank un àlbum contundent que apropa a un públic ampli un passat pendent de resoldre.’’