El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel  Gremi de Llibreters de Catalunya atorga cada any el Premi Llibreter amb l’objectiu de destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

L’any 2018, la novel·la ‘Permagel’ d’Eva Baltasar ha rebut el Premi Llibreter de Literatura Catalana.

La novel·la publicada a Club Editor, ha estat una de les sorpreses d’aquest any i el  jurat del Premi Llibreter l’ha premiat ‘per ser una obra valenta, desinhibida i arriscada. Pel llenguatge emprat, amb una clara influència poètica que fa servir imatges i comparacions impossibles que superen la realitat. Per la forma de narrar l’evolució de la protagonista que, al contrari del que indica el títol de la novel·la, aconsegueix esquerdar i fondre el que l’empresona’’.
‘Permagel’ va ser finalista del premi BBVA Sant Joan 2016, concedit a Les darreres paraules de Carme Riera

El Premi Llibreter 2018 a Altres Literatures l’ha rebut l’escriptor José Eduardo Agualusa, autor de Teoria general de l’oblit – Teoría general del olvido, editat per Periscopi (català) i Edhasa (castellà).

A la vigília de la independència d’Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l’agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l’aïlla del món exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i caçant coloms amb l’única companyia del Fantasma, un pastor alemany albí, i escriu la seva història a les parets amb trossos de carbó. Mentre ella observa el món exterior i sembla enfonsar-se en l’oblit,

El jurat dle premi ha destacat que la novel·la aconsegueix desdramatitzar fets, situacions i comportaments punyents de la història d’Angola a través de la creació d’un to i una estructura que connecta amb el lector des de la primera pàgina. Aquesta obra coral retrata l’absurditat de l’existència humana i el poder de l’atzar en les nostres vides, amb un tema de fons que ens sacseja íntimament: la por a l’altre.