L’escriptor rebrà el guardó el 14 de setembre en el marc de la celebració de la Setmana

Un dels actes destacats de La Setmana del Llibre en Català, és el lliurament del Premi Trajectòria, que des del 1997, es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació.

El guanyador d’aquesta edició, Jaume Cabré, ha estat reconegut per la seva llarga trajectòria com a escriptor i guionista. L’autor de ‘Jo confesso’ o ‘Les veus del Pamano’ rebrà el premi per “l’excel·lència de la seva obra literària, la seva obra monumental i la defensa de la cultura en català.” segons ha destacat el jurat.

L’escriptor català ha publicat aquest any el recull de relats ‘Quan arribi la penombra’ (Proa), tretze relats d’extensió diversa escrits entre 2012 i 2016 que s’entrellacen entre ells i que estan tocades per la foscor, la ràbia i fins i tot l’humor negre.

Jaume Cabré ha valorat la concessió del premi  “Com que el nom del guardó és Premi Trajectòria, sé que compleixo un requisit essencial: fa molt de temps de tot. Fa molt de temps que escric; molt de temps passant-ho bé quan la ploma llisca i vivint-ho com un drama quan se m’acaba la tinta de les idees. Fa més de cinquanta anys de la primera vegada, que jo recordi, que vaig escriure un text amb consciència estilística; i en fa quaranta-cinc que per primer cop vaig veure imprès un conte meu. Fa molt de temps de tot. Em fa molta il·lusió que se’m concedeixi el Premi Trajectòria. I més perquè em sento molt ben acompanyat pels poetes, traductors, narradors, assagistes… que l’han rebut al llarg d’aquests vint anys que fa que s’atorga’’.

L’escriptor també assenyala que dedicarà el premi als llibreters ‘Quan sigui el moment, si no és ara, el dedicaré als llibreters que es juguen la pell muntant una llibreria que no saben si funcionarà, als editors que creen una editorial amb pocs diners i moltes ganes de poder publicar el que els vingui de gust malgrat el perill de perdre bous i esquelles. I al meu editor de Proa que, encarnat en el temps en quatre persones, fa bastant més de trenta anys que m’aguanta. I a la Margarida, amb qui encara fa més anys que formo un equip. Moltes gràcies.”

L’acte de lliurament se celebrarà el dijous 14 de setembre a 2/4 de 8 del vespre.

La 33ª Setmana del Llibre en Català s’instal·larà del 8 al 17 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.