L’editorial Salamandra publica a l’octubre ‘Taxi’, la cinquena novel·la de l’autor de ‘Yo fui Johnny Thunders

Carlos Zanón ha anat consolidant una trajectòria com a escriptor sense fer gaire soroll. Novel·la a novel·la ha anat sumant més lectors i ha seduït a la crítica que ha captivat amb obres com ‘Tarde, mal y nunca’, ‘No llames a casa’, ‘Yo fui Johnny Thunders’ o ‘Marley estaba muerto’.

A partir d’octubre Carlos Zanón agafa el ‘Taxi’ (Salamandra) per endinsar-nos en la història del taxista Sandino per explorar novament la ciutat de Barcelona i oferir-nos una novel·la on les referències musicals formen part també del seu paisatge.

De la nova novel·la segons ha avançat l’editorial Salamandra està protagonitzada per Sandino, un taxista trist, malenconiós i faldiller que farà tot el que pugui per no tornar a casa després de la sospita que la seva dona el vol deixar, després que aquesta hagi deixat anar la frase de «Hem de parlar».

Durant la nit, Sandino es trobarà amb la seva amiga taxista Sofia que haurà de donar explicacions a la policia després de la mort d’un passatger al taxi i haver-hi deixat una bossa.
Sandino farà tot el possible, sense massa fortuna, per aclarir l’assumpte. AhmedHope, Jesús, HéctorVerónica, Nat… De barri en barri, i des de la seva talaia familiar de la Casa UsherSandino viurà la seva particular odissea, feta d’atzars i lleialtats, durant sis nits en un territori urbà poblat per passatgers de la més diversa condició. Les mil i una històries d’aquests, que es barregen amb records i fantasmes del seu passat i del seu present, teixeixen un tapís amarg de la seva vida. Sandino haurà de desembolicar-se d’ell, dels seus amors i de la seva ciutat per arribar potser a algun lloc en el qual mai ha estat.

Carlos Zanón ha estat nomenat nou comissari de la BCNegra, el festival de novel·la negra de la ciutat de Barcelona agafant el relleu a Paco Camarasa.
Dins del gènere negre, Zanón serà el responsable de continuar amb les històries del personatge de Pepe Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán que podrien publicar-se l’any 2018, després d’un acord amb entre les agències literàries, Casanovas & Lynch, en representació de Zanón, i Balcells, per la part dels hereus.