Des de l’any 2016, Arretxe  ocupava el càrrec de  directora de l’àrea de Literatura de l’Institut Ramon Llull

El Govern de la Generalitat ha nomenat Izaskun Arretxe com a nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes substituint a Oriol Ponsatí-Murlà.

Des de fa cinc anys Arretxe ha estat la directora de l’àrea de Literatura de l’Institut Ramon Llull, i ha tingut al càrrec la internacionalització de la literatura catalana, gestionant projectes com ara la participació de la literatura catalana com a convidada d’honor a la Fira internacional del Llibre de Bolonya (Itàlia), l’any 2017, o la presència de Barcelona com a ciutat convidada a la Feria del Libro de Buenos Aires (Argentina), l’any 2019.

La nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes ha expressat a les xarxes socials que ha estat “Un autèntic honor aquests 5 anys treballant des del Llull per la internacionalització de la literatura catalana”.  Arrexe també ha volgut agraïr “A tot l’equip del Llull, i a la Consellera Natàlia Garriga, per l’oportunitat que ara comença.” Tampoc ha oblidat  a tot l’engranatge del sector del llibre “al costat del qual hem treballat, a les altres institucions i associacions, a les institucions internacionals, a les fires, als editors i agents d’arreu del món, als festivals, als prescriptors.  I, sobretot, un milió de gràcies als escriptors, il·lustradors, traductors de la literatura catalana sense els quals la feina al Llull no tindria cap sentit. Ens posen molt fàcil portar el seu talent i les seves obres arreu del món”

Izaskun Arretxe (Barcelona, 1969) és llicenciada en Filologia Catalana, especialització en literatura, per la Universitat de Barcelona, i té un Master of Arts de La Trobe University (Melbourne, Austràlia), per la tesi La teoria de l’amor a l’obra poètica d’Ausiàs March, dirigida pel Dr. Robert Archer.

Arretxe va ser cap de redacció i producció de l’editorial Quaderns Crema l’any 1997 i va treballar al departament de redacció i producció de l’Editorial Anagrama entre els anys 1998 i 2003. També ha estat directora general de l’empresa de serveis editorials Critèria entre el 2004 i el 2007. Entre els anys 2008 i 2016 va ser la directora editorial d’Ara Llibres (del grup Cultura03, actualment SOM), des d’on va portar, entre d’altres, els segells editorials Amsterdam i Ara Llibres.

Va ser membre del Consell Rector de SOM (abans Cultura03) del 2004 al 2013 i del Consell Rector d’Ara Llibres del 2008 al 2016.
A més, entre els anys 2012 i 2014 va ser membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, i  en va ser vicepresidenta del 2014 al 2016.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here