Nova edició de “Nada” de Carmen Laforet en commemoració del centenari del seu naixement

L’editorial Destino també publicarà aquest mes una biografia de l’autora a càrrec d’Agustín Cerezales Laforet, fill de l’escriptora.El 6 de setembre de 1921 naixia a Barcelona l’escriptora Carmen Laforet. El seu nom i la seva obra va captivar gràcies a “Nada”, la primera novel·la guardonada amb el Premi Nadal l’any 1945 i que la va consagrar com una de les revelacions de la literatura espanyola.

L’editor Emili Rosales afirma que malgrat “Han passat les dècades i s’han succeït les tendències literàries, les generacions, un país que ja és un altre… i continuem llegint “Nada”, una novel·la que ha creat lectors i ha il·luminat escriptors: aquesta nova edició porta pròleg i epíleg de les guanyadores més recents del Premi Nadal. Najat el Hachmi i Ana Merino”.

Ara, Destino publica una nova edició commemorativa que compta amb el pròleg de 
Najat El Hachmi i un epíleg d’Ana Merino.
Per El Hachmi “Tot el que conté la novel·la és part del meu imaginari i del de generacions senceres” i Merino assenyala que “La literatura de Laforet és el mirall de vides semblants, d’emocions paral·leles que segueixen presents en la nostra societat.”

La novel·la “Nada” arrenca mig any després que acabi la guerra civil, quan la jove Andrea es trasllada a Barcelona per a estudiar Lletres en la universitat. Quan entra en el pis de la seva àvia, la brutícia, la tradició, la tensió, la violència i l’odi, un perfecte reflex de la societat de l’època, van enterbolint la il·lusió que sent per la seva nova vida a Barcelona. Però quan coneix a Ena, una noia de la facultat, descobreix un món brillant i esperançador i s’adona que l’anhelada llibertat que persegueix està més prop del que creu.

Per entrar en el món de Carmen Laforet, Destino publicarà el 22 de setembre “El libro de Carmen Laforet. Vista por sí misma” a càrrec d’Agustín Cerezales Laforet del fill de l’escriptora. L’obra servirà per apropar-nos a l’univers literari i la vida de Laforet a través de fragments de la seva obra, fotografies inèdites, manuscrits, articles de premsa, correspondència, objectes personals i anècdotes.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here