El jurat destaca “la força literària i la seva poderosa atmosfera optimista, una originalitat que obre portes en el gènere i dota el text de capacitat de perdurar”.

El premi, ret un homenatge al llibreter i activista cultural Paco Camarasa amb l’objectiu de donar visibilitat al guanyador o guanyadora i impulsar la seva carrera literària.

L’escriptora Barcelonina ha estat guardonada per la novel·la “Buenos tiempos’  (Siruela). La novel·la retrata l’Espanya dels anys 70, en ple despertar turístic. Una troballa sinistre en un poble de la costa mediterrània transforma la Laura, la involuntària protagonista, en la investigadora d’una trama per la que transita una galeria de personatges inquietants.

Victoria González Torralba s’ha mostrat molt feliç del guardó “A la satisfacció que suposa que la novel·la rebi un reconeixement com aquest s’hi afegeix una gran càrrega emocional per a mi: que el nom de Paco Camarasa quedi vinculat a Buenos Tiempos em commou profundament. Era impossible conèixer el Paco i no estimar-lo”, recorda.  La novel·la és la segona que publica, després de debutar a amb Llámame Méndez amb l’editorial Planeta, una preqüela de la sèrie del famós inspector creat pel seu pare, l’escriptor Francisco González Ledesma, i que va ser finalista del premi Tuber Melanosporum-Morella Negra 2018 i del premi Cubelles Noir 2018.

El jurat ha destacat “la indiscutible qualitat i força literària de la novel·la, que des del quotidià i una sensibilitat narrativa plena d’autenticitat, narra una trama sòlida molt allunyada de girs efectistes.” Buenos tiempos representa “un glop d’aire fresc dins del panorama de la literatura negra nacional, amb una atmosfera intimista i una originalitat que obre portes en el gènere i dota el text de capacitat de perdurar”.

El jurat del premi Paco Camarasa està constituït pels responsables de nou festivals capdavanters de l’Estat espanyol: Aragón Negro; BCNegra; Las Casas Ahorcadas de Cuenca; Getafe Negro; Semana Negra de Gijón; Granada Noir; Pamplona Negra; el Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca, i València Negra, que l’acolliran en les seves properes edicions.

Juntament amb el premiat, optaven al guardó tres altres títols finalistes: Crisanta de Juan Ramón Biedma, Hontoria de Juan Carlos Galindo i La ley del padre de Carlos Augusto Casas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here