Els homes d’honor de Xavier Bosch

El periodista i escriptor català publica Homes d’honor, protagonitzada pel periodista Dani Santana.

Després de rebre el premi Sant Jordi amb la novel•la Se sabrà tot, el periodista i escriptor Xavier Bosch torna amb ‘Homes d’honor’ (Proa, 2012).

El personatge de Dani Santana torna a ser el protagonista de la novel•la de Xavier Bosch. Ara, la redacció del diari Crònica canvia per un plató de televisió del canal TV10 on Santana presenta el programa ‘Punt de vista” , un espai d’entrevistes i de periodisme d’investigació.

El Dani Santana sempre arribava d’hora als llocs. Molt d’hora. Malaltissament. No es podia dir que fos puntual, perquè si a les nou del matí havia de ser en un indret concret, sovint a les vuit ja rondava per la zona. Per si de cas. Com aquell matí de dimarts que no oblidaria mai més.
Havia quedat a Palau, a la plaça de Sant Jaume, per esmorzar al despatx del vicepresident del govern i no volia fer tard. I menys encara en una reunió així. Quan el poder et cita, val més ser complidor. Per compensar, sobretot, la seva manca de formalitat.

Xavier Bosch compta amb tres històries i tres personatges per crear ‘Homes d’honor’:

Un testimoni de l’incendi del Liceu que assegura conèixer una versió ben diferent a l’oficial sobre les causes de l’incendi. Tuzza Talese, una dona siciliana casada amb un mafiós i que decideix explicar els plats bruts de la màfia i finalment Manuel Negrier, pare de l’alcalde de Barcelona que és tot un heroi nacional, malgrat que al final, potser no ho va ser tant durant al guerra civil i l’exili. Una història que va lligada al retorn d’un quadre molt important a Catalunya.

Les màfies, la relació entre el periodisme i el poder, i la por són alguns dels ingredients de la novel•la.