El numero de la traïció de Karin Slaughter

Karin Slaughter publica El núm3ro de la Tr4ición (Roca editorial)
Foto: Jordi Milian

La carrera de Karin Slaughter compta amb importants èxits de vendes de les seves novel•les on destaca un exhaustiu retrat psicològic dels seus personatges i la duresa en algunes ocasions de les descripcions dels crims que hi apareixen.

Slaughter centra bona part de les seves novel•les a Atlanta i Geòrgia, i vol fugir dels tòpics al que sovint són víctimes els habitants de la zona quan se’ls tracta de racistes i babaus.

Els experts asseguren que la novel•la negra sempre ens vol acostar a la realitat i segurament, per aquest motiu, Slaughter escriu i se sent còmode en aquest gènere.
De fet, més de 20 milions d’exemplars venuts arreu del món de les seves novel•les avalen el seu èxit.

Karin Slaughter reuneix a El núm3ro de la tr4ición (Roca editorial) dos dels protagonistes de les seves anterior sèries, la forense Sara Linton habitual de la sèrie Grant County i el detectiu Will Trent de Will Trent/ Atlanta Series. Una idea que sempre havia pensat l’autora nord-americana i que finalment ha unit a la nova novel•la publicada ara en castellà.

Una dona nua és atropellada amb senyals d’haver estat maltractada anteriorment. El detectiu Will Trent investiga aquest accident i als voltants del lloc dels fets es troba amb un refugi subterrani amb instruments de tortura. Poc després trobarà un altre dona morta penjada d’un arbre.

Tot apunta que les troballes no són casuals i que darrere d’aquests fets opera un psicòpata que sempre segueix el mateix patró amb unes víctimes amb un perfil determinat; dones amb un cert èxit social però amb limitat cercle social i que pateixen alguns trastorns alimentaris.

Les víctimes apareixen amb onze bosses de plàstic a l’interior del seu cos i les morts semblen estar influenciades en un passatge de la Biblia relacionat amb la traïció i el número 11. )La versió original de la novel•la porta el títol de Génesis).
A mida que avança la investigació també anirem coneixent més detalls dels principals protagonistes de la novel•la, el detectiu Will Trent i el seu cap Faith Mitchell i la forense i ara doctora Sara Linton.

La literatura de Karin Slaughter destaca que dotar als seus personatges d’un treballat retrat psicològic.

Karin Slaughter va néixer a Georgia i avui en dia és una de les autores destacades del gènere negre nord-americà. Novel•les sempre ambientades al sud dels Estats Units The Grant County Series, The Will Trent/Atlanta Series i The Geogia Series formen part del seu llegat literari.

1 COMENTARI

Comments are closed.