Llibres per llegir, regalar i recomanar.
La tradicional llista amb les recomanacions nadalenques de L’Illa dels Llibres
La posició de les novel·les no obeix a cap criteri de preferència respectes les altres recomanades.
Descarrega’t el PDF!!!
Ambientada en una època històrica complicada i plena de canvis polítics i socials,per descubrir-nos la Barcelona de principis del segle XX, de la mà de la lluita de dues germanes per construir un futur millor i fugir del seu destí. + INFORMACIÓ [/column] [column]Guanyadora del IV Premi de L’Illa dels Llibres, Desig de xocolata (Planeta) de Care Santos és s’endinsa en la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Per aquest motiu Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona. + INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Carme Melchor debuta com a escriptora per al gran públic amb ‘La filla de l’escocès’ (Proa). Melchor demostra ofici, oferint una narració impecable plena de matisos i colors per endinsar-nos en un mosaic coral que arrenca en una Barcelona de principis de segle XX plena de canvis i reivindicacions.
És la Barcelona de 1915, que viu l’arribada de l’electrificació de la ciutat a càrrec de Fred Pearson i la Barcelona Traction Light and Power, més coneguda com La Canadenca, amb un cert escepticisme per part d’alguns ciutadans que es debaten sobre la viabilitat del megaprojecte que substituirà el carbó per l’electricitat. També és la Barcelona coneguda a tot Europa com la Rosa de Foc arran dels fets de la Setmana Tràgica.+ INFORMACIÓ
[/column] [column]Angle editorial ha publicat en català la novel·la de l’escriptora australiana Fiona McFarlane.
No és fàcil explicar el que es trobarà el lector a les seves pàgines com tampoc haurà estat fàcil per l’autora, construïr una novel·la que sota l’aparença de tranquil·litat, s’amaga una obra colpidora i molt potent psicològicament i amb certes dosis de thriller.
Fiona Mc Farlane va escriure El convidat nocturn després de ser testimoni de la demència de les seves àvies. Precisament aquest és un dels temes d’una novel·la que arrenca amb una misteriosa presència d’un tigre, una nit, a casa de la Ruth, una dona que viu sola al costat de la platja lluny de la ciutat.
Cada nit creu escoltar un tigre que ronda per casa seva però les seves pors la confonen dubtant de si el que sent és real o fruit de la seva imaginació. + INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Amb Herències col·laterals (RBA-La Magrana), LLort demostra un cop més, el seu ofici com a escriptor, oferint al lector una estructura narrativa i uns personatges prou potents que no ens deixarà indiferents.
Com ja va succeir amb l’anterior novel·la, l’autor torna a inspirar-se en un fet real per escriure la novel•la.
Fa uns anys a la ciutat de Paris, un advocat va oferir una dona d’edat avançada, una pensió vitalícia a canvi de quedar-se amb el seu pis un cop ella morís.
El negoci, que semblava a priori molt rendible, no va comptar amb el final feliç que s’esperava l’advocat. Ell va morir d’un atac de cor i ella va arribar als 100 anys. + INFORMACIÓ [/column] [column]Joan Bosch narra de manera molt divulgativa i amena a Moments estel·lars de Catalunya (La Campana), cinc episodis que han marcat o marquen el tarannà català. Ho fa amb grans exemples, moments estel·lars, protagonitzats per persones, que sense voler, van aconseguir grans fites històriques.
Al llarg de la història sempre apareixen persones que malgrat les dificultats o els pensaments de l’època estan disposats a continuar ferms amb els seus ideals i projectes.
Josep Trueta, Lluís Domènech i Montaner, Prat de la Riba, Josep Bonaplata i el naixement de l’Assemblea Nacional Catalana formen part d’aquests cinc moments estel·lars. + INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]El creador del personatge de Jack Reacher, Lee Child publica ‘Personal’, la novel·la guanyadora del VIII Premi Internacional RBA de Novela Negra. Lee Child ha venut gairebé 100 milions d’exemplars de les 19 novel·les protagonitzades per Reacher, una xifra que sembla no espantar a l’autor anglès que té molt clar quina és la seva funció; entretenir al lector.Nou lliurament pels seguidors de la sèrie on Reacher viatjarà a París per esbrinar qui ha volgut atemptar contra la vida del President de la República Francesa a París. Només tres persones al món són capaços d’encertar a una distància considerable com ho ha fet el fractiradors, i un d’ells, John Kott, que va acabar entre reixes molts anys enrere gràcies a Jack Reacher. +INFORMACIÓ
[/column] [column]Jorge Zepeda, guanyador del premio Planeta amb ‘Milena o el fémur más bello dels mundo’ recupera amb la segona novel·la bona part dels personatges de ‘Los corruptores’.
El blanqueig de diners a escala mundial, els negocis inmobiliaris, la corrupció i els abusos de poders, l’explotació sexual i la trata de blanques són els temes que Zepeda mostra a la novel·la que compta amb ingredients de thriller però també de denuncia de les màfies internacionals que operen en aquest tipus de negoci. +INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Les set caixes (Angle editorial/Circe) és el testimoni de la barcelonina Dory Sontheimer arran d’una troballa molt emotiva.
El 7 d’octubre de 2002 és una data que recordarà, Dory Sontheimer perquè aquell dia va morir la seva mare Rosl i unes dies després, descobria en un altell de la casa materna set caixes que li van revelar molts dels secrets familiars que havien estat ocults durant molts anys.
Les caixes estaven plens de documents, cartes, passaports i fotografies on es parlava l’autèntic origen dels seus pares i una familia, marcada per les persecucions dels jueus durant el nazisme. +INFORMACIÓ [/column] [column]Després de rebre el premi Goncourt, la novel·la Ens veurem allà dalt (Bromera/Salamandra) de Pierre Lemaitre es va convertit en tot un fenomen editorial a França, oferint un retrat cru i emotiu de la Primera Guerra Mundial, un conflicte bèl·lic que va canviar el món, així com de l’existència desoladora a la qual es van haver d’enfrontar els supervivents.
Tot i ser un autor habitual del gènere negre, l’escriptor francès combinant elements de diversos gèneres com el relat d’aventures, el drama psicològic, la crònica social i política per oferir un al·legat antibèl·lic. + INFORMACIÓ [/column] [/column-group] [column-group] [column]El poeta català Josep Pedrals publica ‘Exploradors al poema’ (Estrella Polar) on proposa 18 jocs per potenciar la creativitat poética que permetrà als joves i futurs poetes arribar a l’essència de la poesia.
Ja no caldrà esperar a les muses per trobar aquella inspiració necessària per començar a escriure un poema.
Adreçat principalment a joves a partir dels 12 anys, el llibre és també un taller i un aliat perfecte per potenciar la creativitat i la passió per la poesia.
Cal fer-ho sense por i ser atrevits, i així serem capaços de buscar la inspiració necessària per crear i recitar les nostres creacions poètiques. +INFORMACIÓ
[/column] [column]Després de l’èxit aconseguit amb Wonder, l’escriptora nord-americana R J Palacio publica el segon llibre que segueix la història iniciada fa dos anys , protagonitzada per l’August, un nen de 12 anys amb una malformació a la cara i que des de ben petit ha patit tot un seguit d’operacions que l’han allunyat de l’escola i del món.
A Wonder també hi apareixia el personatge d’en Julian, el noi que odiava a l’August, tot i què mai vam saber quina era realment la seva opinió i pensaments. Per aquest motiu, l’escriptora ha decidit explicar la seva visió a El capítol del Julian( La Campana/Nube de Tinta) , oferint una nova visió de la història on tracta qüestions preocupants com el bullying des del punt de vista de l’agressor. +INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Llort, Marc Moreno, Sebastià Bennasar i Salvador Macip signen una original novel·la negra escrita a vuit mans.
La reina de diamants (Llibres del delicte) compta amb ingredients de gènere negre i amb empresaris catalans endeutats amb qui no és recomanable. Gàngsters russos instal•lats a la Costa Brava. Prostíbuls en crisi que naveguen a la deriva. Albano-kosovars especialistes en assaltar xalets.
I un bon grapat de diamants dins d’una caixa forta que resoldran la vida de qui els tingui en el seu poder… al final de la partida. +INFORMACIÓ
[/column] [column]L’aigua és això (Edicions del Periscopi/Literatura Random House) recull el discurs que David Foster Wallace va oferir en la festa de promoció de Kenyon College a Ohio l’any 2005.
DFW no va dirigir als joves estudiants un discurs ple de tòpics i vuit. L’escriptor va dirigir-se a un públic on els convidava a aprendre a pensar i sobretot al pensament crític. ‘’exercitar un cert control sobre què penses i sobre com ho penses i que cal ser prou conscients i estar prou alerta per triar a què pares atenció i triar de quina manera construeixes sentit a partir de l’experiència’.’
El text és breu, però ens convida a reflexionar a cada paraula i pàgina que va pronunciar David Foster Wallace. ‘L’aigua és això’ comença amb una parábola protagonitzada per dos peixos. +INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Després de l’èxit de ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert, Jöel Dicker s’ha convertit en un dels escriptors de moda.
Ara s’ha publicat Els darrers dies dels nostres pares (La Campana/Alfaguara) la primera novel·la de l’escriptor suís.
Ambientada en la Segona Guerra Mundial, Els últims dies dels nostres pares, es centra en la unitat F del servei secret SOE (Special Operation Executive), creada per l’exercit britànic per reclutar a joves procedents de diferents països europeus per entrenar-los amb la finalitat de crear xarxes de resistència i realitzar accions de sabotatge i d’espionatge en la França ocupada per part de l’exèrcit nazi. Aquest servei secret actuava al marge dels serveis oficials i els joves rebien un dur entrenament. +INFORMACIÓ
[/column] [column]Dolores Redondo tanca amb Ofrena a la tempesta (Destino) la trilogia de Baztán. Dolores Redondo publicava a principis del 2013, ‘El guardià invisible’ la primera part de la trilogia sobre Baztan.
La formula escollida per l’autora era barrejar la novel·la negra amb elements mitològics, una decisió arriscada que li va permetre convertir-se en una de les revelacions literàries de la temporada A Ofrena a la tempesta, la inspectora Salazar posarà al descobert la terrible veritat que s’amaga darrera dels crims de la vall. Possiblement la millor novel·la de la sèrie. +INFORMACIÓ
[/column] [/column-group] [column-group] [column]L’escriptor belga Peter Terrin va rebre el Premi de Literatura de Unió Europea amb ‘El vigilant’. L’editorial Raig Verd publica la novel·la en català i castellà, convertint-se en una de les apostes important del segell català per aquesta temporada.
El vigilant és d’aquelles novel·les que podriem englobar-se en un món distòpic.
Dos vigilants, aïllats en l’aparcament d’un edifici de luxe, esperen l’arribada del seu relleu i de les provisions que els mantenen amb vida. Tenen prohibit comunicar-se amb els residents, i la situació s’agreuja quan observen com tots, excepte un, abandonen l’edifici el mateix dia.
A partit d’aquest moment El vigilant es converteix en una obra claustrofòbica i dura on els dos vigilants passen un temps aïllats sense saber què ha succeït a l’exterior- La tensió anirà en augment, però no desvetllarem el final.
[/column] [column] El nen que sabia parlar l’idioma dels gossos de Joana Gruda s’endinsa en la biografia novel·lada de Julek Gruda, el pare de l’autora.
No és tracta d’una biografia qualsevol com tampoc ho ha estat, la vida d’en Julek, un nen polonés nascut a principis del segle XX a Moscou i que serà testimoni dels fets més importants del segle XX a Europa.
La novel·la ens recorda, malgrat algunes distàncies, obres com La vida és bella i L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra.
Blackie Books acostuma a fer propostes innovadores i aquesta és una d’elles. Una història rocambolesca però també divertida i amena.
[/column]
[/column-group]
[column-group]
[column]La història d’Enric Marco ha protagonitzat documentals i darrerament algunes novel·les s’han inspirat en el seu cas.
Durant moltes dècades, Enric Marco es va fer passar per un supervivent de camps de concentració nazi arribant a presidir l’associació Amical Mauthausen.
Marco va oferir durant tot aquest temps conferències a més de rebre diversos reconeixements institucional per la seva tasca.
L’any 2005 es va descobrir que tot havia estat una farsa i que mai havia trepitjat un camp de concentració.
Javier Cercas analitza a El impostor (Literatura Random House) la figura del personatge amb les seves mentides i veritats on hi barreja realitat i ficció per oferir al lector també, un repàs per la història d’Espanya del darrer segle. +INFORMACIÓ
[/column]
[column]La veritat i altres mentides (Edicions 62/ Seix Barral) suposa el debut de Sascha Arango com a novel·lista. El protagonista de la novel·la és Henry Hayden, un escriptor d’èxit i autor de best-sellers, però, que la seva vida s’ha convertit en una farsa.Les novel·les que l’han convertit en un escriptor de culte, en realitat són obra de la seva dona Martha, a qui l’apassiona escriure però que no vol saber-ne res del món editorial.
Henry Hayden menteix i amaga parts fosques del seu passat. Viu de la mentida i és un mestre de l’engany que sap molt bé com engalipar a les seves víctimes amb una gran capacitat de seducció i adaptació. Al costat de la seva dona, viu una vida idíl·lica, que trontolla en el moment que la seva editora, Betty, li confessa que està embarassada de l’escriptor. Davant d’aquest fet es planteja diverses possibilitats, confessar l’adulteri a la seva dona, matar-la o bé eliminar a la seva editora +INFORMACIÓ [/column]
[/column-group]
[column-group]
[column]L’any 2011 Marta Rojals debutava amb ‘Primavera, estiu etcètera (Rba) una novel·la que a poc a poc va captivar a llibreters, lectors i crítica. Ara publica L’altra(RBA-La Magrana), la segona novel·la on tornar a demostrar la seva capacitat d’observació amb una obra de Rojals marcada per la crisi econòmica i laboral que pateixen els protagonistes.
Marta Rojals segueix amb un estil propi malgrat que ens presenti ara una novel·la molt diferent a Primavera, estiu etcètera. Amb L’altra, Marta Rojals es va consolidant com una de les veus narratives més destacades de la literatura catalana actual. +INFORMACIÓ
[/column]
[column]El silenci del far (Edicions del Periscop) suposa el debut literari d’Albert Jubany.
Una història de secrets molt ben escrita on passat i present es confonen.
L’acció té lloc a Húsavík, un petit poble de pescadors d’Islàndia on coneixerem a l’Anna i en Gísli dos joves que intentaran superar els fantasmes i secrets del passat.
Ella és la bibliotecària del poble i un bon dia rep una carta signada pel seu pare que li reobre velles ferides. Al mateix temps el jove biòleg Gísli arriba a Húsavík després de recorrer l’illa intentant recuperar-se també del seu passat.
La trobada entre dos serà cabdal per curar les ferides obertes.[/column]
[/column-group]
[column-group]
[column] L’escriptora sueca Katarina Bivald debuta com a novel·lista després de treballar durant molts anys coma llibretera.
Gràcies al seu anterior ofici ha pogut escriure un homenatge als llibres i a la literatura amb la publicació de ‘La llibreria dels finals feliços’ (Edicions 62/Planeta)
Protagonitzada per la Sara, una noia sueca que es trasllada a Iwoa per obrir una llibreria després de la mort de l’Amy, una dona gran amb qui es cartejava i s’intercanviava llibres.
La llibreria de la Sara ben aviat anirà canviant la rutina dels habitants del poble i la literatura transformarà aquest petit poble nord-americà gràcies també a un curiós sistema de classificació dels llibres.
Harry Hole continua amb el seu procès d’autodestrucció a Hong Kong barrejant opi i alcohol, però ben aviat haurà de tornar a Oslo perquè és l’única persona capaç de resoldre un assassinat que la policia no sembla trobar les pistes correctes.
Podria ser un assassí en sèrie que mata de la forma més cruel i que utilitza uns mètodes desconeguts que porten a Hole a traslladar-se a Àfrica per descobrir un instrument de tortura mai vist.
[/column] [/column-group] [column-group] [column]Félix J. Palma tanca la seva trilogia victoriana amb ‘El mapa del caos’ on torna fer un homenatge a clàssics de la literatura del segle XIX.
A El mapa del caos (Plaza&Janes) compta com a protagonistes a Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes a més de Lewis Carroll, l’autor de Alicia en el Pais de les Meravelles i un cop més, de l’escriptor H. G. Wells que es barregen amb d’altres personatges creats pel propi escriptor com el protagonista de la novel·la, que intentarà per tots els mitjans, comunicar-se amb la seva estimada, que ha mort de forma tràgica, per poder explicar-li un secret que no el deixa viure.
Tancament d’una trilogia iniciada amb El mapa del tiempo i El mapa del cielo. +INFORMACIÓ [/column] [column]L’Illa dels Llibres us ofereix com cada any la llista amb les 25 recomanacions per aquest Nadal. Sabem que hi han moltes llibres que podrien aparèixer en aquesta llista i per aquest motiu us convidem a que aneu a les llibreries per poder descobrir més autors i novetats.
Llegiu, gaudiu i recomaneu!!!
‘’Perquè ens agraden els llibres i som el que llegim’’
L’Illa dels Llibres, 8 anys amb l’actualitat literaria.
www.illadelsllibres.com
[/column]
[/column-group]