La segona edició del Festival Mot se centra entre la relació de la literatura i les ciutats

John Lanchaster,Sorj Chalandon, Rafael Chirbes, Petros Márkaris, Luís Goytisolo,  Eduardo Mendoza o Cees  Noteboom entre els convidats del festival que se celebra del 9 al 19 d’abril a Olot i Girona.

mot 2015Amb el títol “Escriure ciutats”, la segona edició del Festival de Literatura de Girona i Olot explorarà la relació entre la literatura i la ciutat a través de converses entre grans autors.

Sota la tutela de Mita Casacuberta,  comissària de MOT, el festival  proposa una ruta que explorarà el Londres de Lanchester, el París de Hazan, la Barcelona de Mendoza, el Mèxic de Restrepo, la Roma de Mazzuco, el Berlín de Nootebom o el Beirut de Chalandon, entre d’altres. Les conferències seran en forma de conversa entre dos autors perquè volen “aconseguir que hi hagi un intercanvi d’impressions, que posin en comú la seva experiència, per després obrir la conversa cap al públic assistent”, segons ha explicat a la roda de premsa Mita Casacuberta.

El festiva que compta amb doble seu a Olot i Girona del 9 al 19 d’abril oferirà conferències i xerrades amb la presència d’uns quaranta destacats escriptors  com John Lanchester, Cees Nooteboom, Sorj Chalandon, Rafael Chirbes, Laura Restrepo, Antonio Lobo Antunes, Melania G Mazzucco, Maurizio De Giovanni, Eric Hazan, Alícia Gimenez Bartlet,  Sergi Pamies, Petros Márkaris, Lolita Bosch, Julià de Jodar, Luís Goytisolo o Eduardo Mendoza.

Del 9 a l’11 Olot acollirà les conferències i activitats a la Sala La Carbonera, que torna a ser la seu olotina del festival. En canvi, a Girona es canvia d’ubicació: del 13 al 19 d’abril el MOT s’instal·larà a la nova biblioteca més gran de Catalunya: la Carles Rahola.

La primera edició del Festival MOT  es va dedicar a la literatura fantàstica i va aplegar més de dues mil persones.

+Informació