Els lectors de L’Illa dels Llibres premien amb els seus vots la novel·la de Cussà


La novel·la “El primer emperador i la reina Lluna” (Comanegra) de Jordi Cussà ha guanyat l’11è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2020 i juliol de 2021 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.600 vots, la novel·la guanyadora.

“El primer emperador i la reina Lluna” de Jordi Cussà (Comanegra), ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 368 vots, seguida de L’Anguila de Paula Bonet (Univers / Anagrama) amb 336 vots, La cita de Katharina Volckmer (La Campana/Anagrama) amb 267 vots, Hamnet de Maggie O’Farrell (L’Altra editorial / Libros del Asteroide) amb 330 i Paraula de Jueu de Martí Gironell (Columna/Planeta) (Columna) amb 258 vots.

EL PRIMER EMPERADOR I LA REINA LLUNA

Una gran novel·la d’aventures amb aires clàssics ens ofereix Jordi Cussà a “El primer emperador i la reina Lluna”. Es tracta d’una novel·la ambientada fa més de 2.200 anys en plena dinastia de l’emperador xinès Qin Shi Huangdi.
Es tracta d’un emperador amb una gran passió per la immortalitat i que sempre ha estat embolcallat en la llegenda i la seva figura es barreja entre la divinitat i la monstruositat.
Bona part del seu llegat ens queda l’alfabet, la gran Muralla i també els guerrers de Xi’an que s’encarregaven de custodiar la seva tomba. Un dels aspectes més destacats de Qin Shi Huangdi va ser la capacitat d’unir en un sol regne els set reialmes de la Xina i acabant la guerra entre ells.
Cussà ofereix una novel·la amb personatges històrics i d’altres d’inventats com la mateixa Reina Lluna que la converteix en la parella de l’emperador.


Jordi Cussà, (1961-2021) va ser escriptor, poeta, traductor i director teatral. Va debutar l’any 2000 amb Cavalls salvatges, (Columna) per continuar amb La serp (Columna Editors), Apocalipsis de butxaca (La Magrana), La novel·la de les ànimes (La Magrana), El noi de Sarajevo (Proa), Formentera lady (Labreu) o El Ciclop (L’Albí).
Va traduir al català obres de Chuck Palahniuk, Truman Capote, John le Carré, Michael Crichton, Edgar Allan Poe, Donna Leon i John Boyne entre d’altres.
L’any 2002 va rebre el Premi Fité i Rossell per L’alfil sacrificat i set anys més tard l’onzè Premi El lector de l’Odissea per El noi de Sarajevo.
Va morir l’11 de juliol d’aquest any als 60 anys després de publicar “El primer emperador i la reina Lluna”

11 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DE l’11è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES
L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el divendres 11 de setembre a les 17.30 h al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència del director i editor de Comanegra, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector creada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme Roca, Rafel Nadal, Eva Baltasar, Marta Orriols i Mar Bosch han estat els guardonats en les anteriors edicions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here