Formen part del catàleg de 42 editorials catalanes que ha recollit l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i que representen els mals del feixisme 

Fotografia Editors.cat

L’editor Miquel Adam va fer una proposta a través de les xarxes per tal aconseguir al Parlament una estratègia coordinada “per contestar als previsibles embats de la ultradreta de Vox amb lectures de textos sobre els crims i amenaces vinculades al feixisme i l’extrema dreta al llarg de la història fins a l’actualitat”.

EDITORS.CAT es qui ha  gestionat a recollida de títols entre els seus associats: títols de poesia, ficció, no-ficció, literatura testimonial, novel·la gràfica, novel·la juvenil, assajos… Lectures que representen els mals del feixisme. La tria de títols no s’acaba només amb els referents a la memòria del franquisme espanyol, el nazisme alemany o el feixisme italià, sinó que inclou també llibres que s’oposen a tot allò que l’extrema dreta promou: la xenofòbia, el masclisme rampant, el menyspreu a la diversitat, etcètera.

La junta directiva d’EDITORS.CAT amb el president Joan Sala,  acompanyat de Miquel Adam han fet entrega d’aquests llibres a la presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs , per tal que estiguin a disposició de tots els diputats; perquè se’n puguin llegir fragments escollits abans i/o després de qualsevol intervenció de l’extrema dreta. Amb la proposta de que els partits favorables a la iniciativa exhibeixin els llibres a cada intervenció de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya.

Des de Editors.cat asseguren que “La lectura d’aquests llibres pot significar moltes coses alhora, depenent de cada moment i situació. En els moments de menys atenció i interès mediàtic, pot servir per respondre de manera automàtica qualsevol intervenció de l’extrema dreta. En aquest cas, el fragment podria ser escollit de manera aleatòria i el desgast intel·lectual seria mínim: es llegeix el fragment apressadament i es dona per contestada la intervenció. En els moments més solemnes, la lectura pot adquirir més importància, i els fragments poden ser escollits amb més intenció i precisió.”

CONSULTA LA LLISTA DELS 74 TÍTOLS

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here