L’equip de l’editorial es dirigeix als lectors amb una carta per mostrar l’agraïment al rebre el guardó per la novel·la “El primer emperador i la reina Lluna”

Tot el que està passant amb El primer emperador i la reina Lluna és un còctel d’emocions molt especial. Recapitulem. Quan Jordi Cussà va acabar d’escriure les aventures del primer emperador xinès va pensar que, pel tema que tractava i l’extensió que tenia, tindria problemes per trobar-li editor. I se l’estimava molt, aquesta novel·la (en una carta que va escriure per a premsa quan va sortir el llibre deia que mai s’havia vist tan immers en el temps i l’espai d’una novel·la com en aquest cas… tot i ser tan llunyans!). Quan la vam llegir no vam tenir cap dubte que publicar-la seria un honor i un repte majúscul, i que valia la pena creure-hi i fer que aquelles pors de l’autor sobre la “viabilitat” de la novel·la quedessin en una anècdota.

El Jordi estava molt content amb la resposta del públic i de la crítica, i això va fer-li agafar ganes d’escriure fins a l’últim sospir (l’any vinent en tindrem una última mostra molt feliç: Les muses). Els últims mesos de la seva vida, doncs, va gaudir d’un cert esclat de reconeixement que el va fer molt feliç, i segur que amb aquest premi encara ho estaria més. Dos dies abans de morir li van comunicar el Premi Crítica Serra d’Or, i amb el de L’Illa dels Llibres, aquest de votació popular, faran una parella de reconeixements perfecta per a aquesta tornada de l’estiu. Anna Guitart va dir fa mesos que d’aquí a vint anys encara parlaríem d’aquesta novel·la, i aquest, ni més ni menys, serà el nostre objectiu; amb premis com aquest tenim esperances de ser-ne capaços.

EQUIP COMANEGRA

La novel·la “El primer emperador i la reina Lluna” (Comanegra) de Jordi Cussà ha guanyat l’11è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2020 i juliol de 2021 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.600 vots, la novel·la guanyadora.

11 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DE l’11è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES
L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el divendres 11 de setembre a les 17.30 h al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència del director i editor de Comanegra, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here