Instituït per Òmnium Cultural l’any 1969, és un reconeixement a la trajectòria d’una persona que per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

Enric Casasses (Barcelona, 1951) ha estatel guanyador del 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un reconeixement que fa Òmnium Cultural a la seva trajectòria literària.

Cassases suma aquest nou reconeixement a la resta de premis aconseguits com el Premi de la Crítica Serra d’Or, Premi Carles Riba, Premi Ausiàs March, Premi Nacional de Cultura de Literatura o el Premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en llengua catalana

 

Casasses és un dels poetes amb més intensitat artística i literària del país. Narrador, dramaturg, traductor i rapsode, ha esdevingut referent d’una nova manera de fer poesia a Catalunya, amb un repertori profund i extens que suma versos, narrativa i dramatúrgia, i que beu d’una àmplia gamma de corrents artístics.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here