El mes vist del mes de setembre a L’illa dels llibres

El III Concurs fotogràfic i l’avançament de les novetats editorials entre el més vist del mes de setembre.

L’illa dels llibres us ofereix les 10 notícies més vistes del mes de setembre.

1-III Concurs fotogràfic de L’illa dels llibres. 
Les votacions del concurs fotogràfic i la noticia sobre la fotografia guanyadora  ha estat el més vist del mes de setembre.
La fotografia Navegant amb Dickens de Maria Nunes ha guanyat amb 210 vots el III Concurs Fotogràfic de L’illa dels llibres.

 

2-Les novetats en català de la temporada  de la tardor.
Toni Sala. Martí Gironell, Ada Castells, Flavia Company entre les principals novetats en català

3-Avançament de la novel·la ‘Victus’ d’Albert Sanchez Piñol.
L’illa dels llibres ha ofert un avançament de la novel·la que Albert  Sanchez Piñol publicarà el 10 d’octubre.
Victus, està  ambientada durant la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V, a través dels ulls del jove Martí Zuviría, un expert en fortificacions.

 

4- Les editorials confien en les seves estrelles. Repàs de les novetats  literàries  de la temporada de la tardor.

5-Ken Follet publica ‘L’hivern del món’.

L’escriptor Gal·lès, publica el segon volum de la trilogia El segle, on narra els fets més destacats del segle XX des de l’òptica de cinc familíes de diversa procedència.

Després de La caiguda dels gegants ambientada en la I Guerra Mundial i la Revolució Russa , a L’hivern del món (Rosa dels vents/Plaza&Janés) es centra en  el naixement dels totalitarismes des de l’ascens del Partit Nazi al poder fins  l’any 1949 amb l’inici de la Guerra Freda.

6-Coia Valls rep el II Premi dels Lectors de L’illa dels llibres.

La Casa del Llibre de Rambla Catalunya de Barcelona va ser l’escenari del lliurament de la segona edició del Premi dels Lectors de L’illa dels llibres.   L’escriptora Coia Valls va rebre  de mans del director de L’illa dels llibres, Jordi Milian, el guardó.

L’acte de lliurament  va comptar amb elements literaris, musicals i teatrals.

 

7-Èxit de convocatòria de la conversa sobre portals i blocs literaris.
Un centenar de persones assisteixen a l’acte organitzat per L’illa dels llibres i Llegir en cas d’incendi durant la Setmana del Llibre en Català.

8-Murakami publicarà el mes de setembre ‘Balla, balla, balla’.
Escrita l’any 1988 no havia estat traduïda al català ni al castellà.  Balla, balla, balla va ser escrita per Haruki Murakami després de Tòquio Blues, la novel·la de més èxit de l’escriptor japonès.

9-‘Cinquanta ombres d’en Grey’: la novel·la eròtica convertida en bestseller.
L’escriptora E L James ofreix una novel·la on barreja romanticisme i erotisme amb pràctiques  sexuals de domini i submissió.

10-Patrícia Gabancho guanya el premi Prudenci Bertrana amb ‘La neta d’Adam’.
Dotat amb 42.000 euros, l’escriptora i periodista Patricia Gabancho  s’endú el Premi Prudenci Bertrana 2012  amb la novel·la ‘’La neta d’Adam’.
Situada a l’any  2010, poques setmanes abans del Mundial de Futbol, Angélica, de cinquanta anys, divorciada i mare d’un fill adolescent, viatja de Barcelona a Buenos Aires, la seva ciutat natal, perquè ha mort la seva mare.  Durant la neteja i buidatge del pis familiar, la protagonista  intenta recuperar  els records de la mare que han  quedat desdibuixats després de tants anys d’absència.