Guardonats amb el primer Premi Trajectòria a la Creació i la traducció respectivament en el marc del festival dedicat a la novel·la negra en català.

El Festival Tiana Negra ha lliurat per primera vegada els dos guardons amb l’objectiu de posar en valor la creació i la traducció en la literatura negra catalana.

Guillem Frontera ha rebut el Premi Trajectòria a la Creació. Autor de les novel·les Els carnissers (1968, premi Ciutat de Palma), Tyrannosaurus (1977) i La ruta dels cangurs (1979), Un cor massa madur (1993), La mort i la pluja (2007, premi Mercè Rodoreda), L’adéu al Mestre (2013) i Sicília sense morts (2015).

Per la seva banda el traductor Albert Pejó ha rebut el Premi Trajectòria a la Traducció. Pejó ha estat traductor de grans noms de l’escena negra internacional com Pierre Lemaitre. Ha traduït també autors com Erri de Luca, Hervé Le Corre, Èmilie Freche o Nicola Lagiogia, entre d’altres.

Tiana Negra 2023 ha viscutuna edició renovada que ha crescut en dies i activitats per a tots els públics. El festival enguany ha durat gairebé una setmana amb noves propostes com la Ruta del Crim a Tiana, que va acollir més de 120 persones, o l’Espectacle Familiar i el Vermut Negre que també ha tancat el festival amb una participació molt alta.

Dins el gruix d’activitats centrals del Tiana Negra han destacat les noves taules dedicades al Còmic Negre i a la Novel·la Negra Juvenil, els nous Premis a la Trajectòria per a la Creació i per a la Traducció i la presència de l’escriptor internacional François Thomazeau.

En total prop d’una trentena d’activitats que han acollit, com cada any, alguns dels autors i les editorials més importants del gènere negre en català. Segons fonts del festival “Tiana Negra ha aconseguit obrir-se a nous públics i espais i mantenir la seva essència que l’ha convertit en aquests onze anys en un referent de les cites literà

Joan Carles Ventura, Juan Cal, Jordi Fernando Aloy, Jordi Boixadós, Raquel Gàmez Serrano, Rafael Vallbona i Sebastià Bennassar entre daltre shan participats en els actes programats.

Tiana Negra també ha lliurat desè premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana que va guardonar Toni Roca per l’obra Viena, 1912. Enguany se celebren deu anys de la mort d’Agustí Vehí i el festival va voler homenatjar-lo amb una taula rodona amb Àlex Martín Escribà i Jordi Figuerola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here