Edicions 62 publica ‘Josep Pla investiga un crim al delta de l’Ebre’, el thriller de Baltasar Porcel

Josep Pla investiga.inddAmb motiu del cinquè aniversari de la mort de Baltasar Porcel, Edicions 62 edita, per primera vegada de manera independent, el relat  Josep Pla investiga un crim al delta de l’Ebre.
Es tracta d’un text d epoc més de 100 pàgines procedent de l’última novel·la de Baltasar Porcel, Cada castell i totes les ombres.

Edicions 62 edita ara de manera independent com a homenatge i d’acord amb la voluntat expressada en vida per l’escriptor mallorquí.

L’acció transcorre entre dos èpoques diferents 1936 i  1975, tot i que Josep Pla investiga un crim al delta de l’Ebre’, arrenca a partir d’uns suposats papers de Josep Pla on es narra i s’investiga un crim la nit del 20 de novembre de l’any 1975Una data on es reuneixen  en una finca del Delta de l’Ebre, alguns dels protagonistes que gestionen l’agonia del règim franquista com  Laureano López Rodó  i alguns dels que preparen la democràcia com el banquer Emilio Botín, el socialista Felipe González,  Jordi Pujol i Josep Pla,  per celebrar el compromís matrimonial del fill d’un poderós empresari.
De Baltasar Porcel destaquen les obres Cavalls cap a la fosca (1975), Les primaveres i les tardors (1986), Ulisses a alta mar (1997), El cor del senglar (2000), L’Emperador o L’ull del vent (2002), Olympia a mitjanit (2004) i Cada castell i totes les ombres (2008).