El 3 d’abril a partir de les 19.30 en el Teatre Núria Espert

La història de Jean Leon i els seus vins mereixen ser explicats acompanyats d’un maridatge especial. L’escriptor i periodista Martí Gironell, autor de la novel·la ‘La força d’un destí’ (Columna/Planeta) participarà el 3 d’abril en la 4a edició de la Fira del Vi de Sant Andreu de la Barca. Gironell conversarà amb el director de L’Illa dels Llibres per conèixer més detalls de la novel·la i del personatge de Jean Leon.

Martí Gironell en una entrevista a L’Illa dels Llibres definia a Jean Leon ‘Un emprenedor. Un lluitador. Un somniador que sabia que per fer realitat els seus projectes havia de tocar de peus a terra’’. L’escriptor català  es posa en la pell del jove Ceferino Carrión que amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.”

Jean Leon amb Zsa-Zsa-Gabor I Tony Franciosa

A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon  i després viatjarà a Los Angeles on es convertirà en amic i confident de les estrelles de Hollywood.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Gary Cooper, Clark Gable, Liz Taylor, Natalie Wood, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy.

Un dels aspectes que més fascina a Martí Gironell de Jean Leon és ‘La capacitat de creure en ell mateix, en els seus somnis i en treballar per fer-los realitat. Trobo que si tothom s’ho apliqués, ens aniria diferent. Ara, el que és bàsic és creure-s’ho si no, malament rai!’’

Martí Gironell va conèixer la història de Jean Leon ‘A través d’un dinar que va organitzar un diari en què ens va convidar a diversos escriptors i ens va posar sobre la taula una ampolla de Jean Leon i ens van fer cinc cèntims de la seva història. Em va tocar i vaig demanar si hi havia algú a la taula interessat en aquella història. Com que ningú la va voler, jo m’hi vaig llençar de cap.’’

Jean Leon, no estava  satisfet amb el vi que se servia al restaurant i  va decidir elaborar-lo ell mateix.

Per Martí Gironell, ‘l’altre gran objectiu era oferir un vi propi i excel·lent als seus comensals. I va treballar incansablement per fer-ho realitat’’

Per aquest motiu tornaria a Catalunya i concretament a Torrelavit, per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi, que avui en dia encara es comercialitza sota el segell del grup Torres.

La xerrada finalitzarà amb el maridatge d’algunes de les referències del celler Jean Leon i un tast de productes del Baix Llobregat aportat pel cuiner Josep Martin del restaurant El Palau Vell.

 

Lloc: Sala Federico Garcia Lorca. Teatre Núria Espert – Plaça Federico Garcia Lorca (Sant Andreu de la Barca)
Hora: De 19.30 h a 21.00 h
ORGANITZA: Ajuntament Sant Andreu de la Barca
COL·LABORA: L’Illa dels Llibres

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here