Plaza & Janés publicarà la novel·la el 21 de maig on l’escriptora xilena ret un homenatge a Pablo Neruda i Salvador Allende.

Coincidint amb el 70 aniversari de l’arribada del vaixell Winnipeg a Xile, ‘Largo pétalo de mar’ narra la història de Víctor i Roser, una parella catalana que va formar part dels més de dos mil exiliats espanyols que van arribar al país andí a bord del vaixell noieljat per Pablo Neruda l’any 1939.

La novel·la recorre la història de mig segle a Xile – “ese largo pétalo de mar i nieve’ en paraules de Neruda”- des dels anys quaranta als noranta, passant pel cop d’estat de Pinochet.

A la novel·la també hi destaquen segons ha comunicat l’editorial Plaza & Janés, com a personatges secundaris, el president Salvador Allende i el mateix Pablo Neruda, a qui homenatja no només per la seva condició de poeta – cada capítol de la novel·la s’obre amb un vers del seu poemari – sinó pel seu compromís polític. I aborda finalment, els amors, passions i diferents exilis que al llarg de tota una vida pateixen els personatges, ja que com diu l’autora: “ Si un viu prou, tots els cercles es tanquen”.

Per primera vegada Isabel Allende aborda el tema de la guerra civil espanyola i l’exili republicà, temes per als quals s’ha documentat àmpliament. Per a això, l’escriptora xilena ha entrevistat supervivents d’aquest episodi històric, entre ells al recentment mort Victor Pey – empresari i periodista espanyol que va arribar a dirigir el diari Clarín i va ser conseller de Salvador Allènde-, a qui està dedicat el llibre.

La novel·la arribarà a Espanya i a Llatinoamèrica el 21 de maig, i als Estats Units el 4 de juny en format imprés, ebook  i audiolibre.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here