El certamen dedicat al còmic dedica quatre exposicions a Stan Lee

Amb més autors i més capacitat la ciutat de Barcelona acull fins al 7 d’abril una nova edició del saló de dedicat al còmic que enguany es bateja amb el nom de Comic Barcelona.

El 37 Comic Barcelona -que se celebrarà del 5 al 7 d’abril a Fira Barcelona Montjuïc- incrementa les activitats lúdiques per a tots els públics, les que estan destinades als visitants i aficionats més fidels i aquelles que van adreçades als professionals del còmic.

El Comic Barcelona li dedica quatre exposicions a dedicada al recentment mort Stan Lee i a la seva influència en el comic-book americà, amb un apartat dedicat als autors espanyols que treballen per a aquest mercat. Una altra exposició estarà dedicada al dibuixant Josep Solana Joso, fundador de la prestigiosa Escola Joso, d’importància fonamental en el còmic espanyol de les últimes dècades.

Aquest any se celebrarà una exposició antològica dedicada a l’obra de la dibuixant i guionista Laura Pérez Vernetti, guanyadora del Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona de l’any passat. També hi haurà exposicions dedicades a altres dels premis de l’edició anterior: el còmic Pinturas de guerra, d’Àngel de la Calle, premi a la Millor Obra el 2018, i a Ana Penyas, premi a l’Autora Revelació (patrocinat per la Fundación Divina Pastora) amb Estamos todas.

D’altra banda, Comic Barcelona consolida la seva col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb una mostra sobre els treballs de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero a propòsit de Corto Maltés.

Pel que fa als convidats internacionals, el 37 Comic Barcelona compta amb diversos noms de prestigi com -entre d’altres- l’alemanya Barbara Yelin; els nortamericans Daniel Clowes, Wes Craig, Devin Grayson i Lee Bermejo; el francesos David Tako, Jérôme Hamon, Mathieu Reynès i Timothé Le Boucher; el croat Igor Kordey; els italians Matteo Scalera i Milo Manara; el belga Olivier Schrauwen; l’argentí Tute o l’holandès Typex. A més, s’ha incrementat la presència de convidats nacionals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here