La ciutat de Barcelona ja escalfa motors per la celebració de la diada literària i recupera elements d’abans de la pandèmia.


Enguany tot està previst per viure el Sant Jordi de la normalitat i del retrobament.  El 23 d’abril serà el gran dia amb parades de llibres al carrer i autors i autores signant llibres als seus lectors amb la Superilla Sant Jordi que reservarà a llibreters, floristes i vianants el centre de la ciutat entre Diagonal-Gran Via/Pau Claris-Balmes.
L’epicentre de la celebració de la diada serà el tram comprès entre Gran Via i l’Avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes.

Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i també pels carrers d’Aragó i València. La resta seran només per a vianants. Dintre d’aquest perímetre acotat, hi haurà dos espais diferenciats. L’eix del passeig de Gràcia estarà reservat per a llibreters i floristes professionals. A l’eix de Rambla de Catalunya, per la seva banda, s’hi instal·laran les associacions i entitats. Els llibreters i floristes professionals disposaran també d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat de Barcelona.

Aquell mateix dia es recuperarà l’esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina amb la presència de destacats autors.

IMMA MONSÓ LA PREGONERA DE SANT JORDI


L’escriptora serà l’encarregada del Pregó de la Lectura 2022 el 22 d’abril al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona  L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, ha protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto i Irene Vallejo.
Durant l’acte també conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

ES RECUPEREN ELS DIÀLEGS DE SANT JORDI

Biblioteques de Barcelona organitzarà del 19 al 21 d’abril els tradicionals Diàlegs de Sant Jordi, amb autors com Ohran Pamuk, David Trueba, Núria Bendicho, Santiago Auserón, Eva Baltasar o Maksin Óssipov.
La Biblioteca El Clot-Josep Benet (auditori del Disseny Hub Barcelona) i el CCCB seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

De la llengua i la música de l’antiga Grècia a la invasió russa d’Ucraïna, els Diàlegs de Sant Jordi proposen un recorregut singular a través d’alguns dels autors més destacats del panorama literari actual: Blanca Llum Vidal, Agustín Fernández Mallo, Maksim Óssipov, Eva Baltasar, Laura Gost, Marta Carnicero, David Trueba, Juan Tallón, Orhan Pamuk, Santiago Auserón, Pedro Olalla, Jo Nesbo i Núria Bendicho. A més, els Diàlegs de Sant Jordi acolliran l’acte de celebració dels cents anys del PEN Català, a càrrec de l’escriptor Burhan Sönmez, president del PEN Internacional.
Els Diàlegs de Sant Jordi, que seran conduits per escriptores i periodistes culturals, és una proposta de Biblioteques de Barcelona que compta amb la col·laboració de Barcelona Ciutat de la Literatura i el CCCB.

MON LLIBRE, LA PRÈVIA DEL SANT JORDI

L’edició del Món Llibre 2022 tindrà lloc el 2 i 3 d’abril al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona. El festival literari per a nenes i nens recollirà múltiples activitats per apropar la literatura al públic infantil i girarà al voltant dels diferents autors i autores per potenciar la seva figura en la literatura contemporànea i apropar-la als lectors. Enguany es realitzaran 14 entrevistes en directe, amb un format televisiu i música i projeccions audiovisuals vinculades als autors.

El procés de creació de llibres serà l’altre tema principal de les activitats del festival amb tallers i activitats per endinsar-se en el procés creatiu de l’escriptura, conèixer de primera mà com es produeix un llibre o assabentar-se de les novetats editorials.

Joaquim Carbó, fundador de Cavall Fort i autor infantil i juvenil; Liliana Fortuny i Jaume Copons, autors de les sèrie ‘L’Agus i els monstres’ i ‘Bitmax & Co’; i Luisa Vera, il·lustradora i autora del cartell del festival, són alguns dels noms destacats del programa que compatarà també amb la presència de Martí Gironell, Coaner Codina, Christian Inaraja, Anna Cabezas, Jordi Folck,  Anna Manso, Arnau Colom i Marc Boutavant creador de la sèrie “Gos pudent”.

L’il·lustrador Sepe ha estat l’encarregat de la imatge de Sant Jordi a la ciutat de Barcelona, on representa un esclat de llibres, llum i roses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here