L’escriptora serà l’encarregada del Pregó de la Lectura 2022 el 22 d’abril al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, ha protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto i Irene Vallejo.

Durant l’acte també conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

Imma Monsó  és una de les veus narratives  destacades de la literatura catalana  on destaquen les obres  “Una tempesta”, “Un home de paraula”, “Tot un caràcter”, “Millor no m’ho expliquis”, “Marxem papa. Aquí no ens hi volen”, “Hi són però no els veus”.
Ha estat guardonada amb  el Premi Prudenci Bertrana” amb la novel·la ‘Com unes vacances’, Premi Ciutat de Barcelona amb ‘Millor que no m’ho expliquis’, “Premi Maria Àngels Anglada , Premi Internacional Terenci Moix i Premi Salambó amb la novel·la ‘Un home de paraula’.  L’any 2012 va guanyar el XXXII Premi Ramon Llull amb la novel·la “La dona veloç”.
L’any 2013 Imma Monsó va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura per “una obra literària personal, d’una consistència i d’una ambició exemplars, que configura un món rigorós i a la vegada d’un humor paradoxal”.

La seva obra ha estat traduïda al castellà, i té obra traduïda a l’anglès, l’àrab, el francès, l’hongarès, l’italià i el neerlandès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here