Cavall de guerra i La meva germana viu sobre la llar de foc guanyen el 16è Premi de Literatura «Protagonista Jove»

El premi Protagonista Jove és  una iniciativa del CLIJCAT


Des de fa setze anys el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) lliura el premi Protagonista Jove per promoure la lectura entre els infants i els joves. Aquest guardó es decideix a partir dels vots de joves lectors d’arreu dels territoris de parla catalana.

La dinàmica dels premis consisteix a sotmetre al veredicte de nens i nenes i adolescents la tria dels millors llibres publicats durant l’any entre una selecció de títols escollida prèviament per un jurat especialitzat.
Aquest any 2012 les obres guanyadores han estat Cavall de guerra de Michael Morpurgo en la categoria de 13-14 anys i La meva germana viu sobre la llar de foc d’Annabel Pitcher.

Premi Protagonista jove 12-13 anys: Cavall de guerra de Michael Morpurgo
Cavall de guerra (Estrella Polar) éstà ambientada a la Primera Guerra Mundial i narra l’amistat entre un cavall i un nen i la lluita per la supervivència durant la guerra. Joel, un cavall de granja és destinat com tants d’altres cavalls al front. Albert, el jove que cuida i ensinistra el cavall es veu obligat a vendre’l a la cavalleria britànica.

Finalistes:
HERNÀNDEZ, Pau Joan. Quan no te’n vas.. Edebé
REID, Lynne . Tigre Tigre. Bambú
MANSO, Anna; POMES, Juliet . Una noia N.O.R.M.A.L. s’ofereix de cangur. Cruïlla

 

Premi Protagonista jove 13-14 anys: La meva germana viu sobre la llar de foc (La Galera)d’Annabel Pitcher.
El llibre ens explica la lluita d’un nen, en Jamie, per recuperar la seva família desestructurada després de la mort tràgica de la seva germana arran d’un atemptat islamista a Londres.

Finalistes:
BONDOUX, Anne-Laure . Temps de miracles. Baula
MIRET, Lluís . PQPI Connection. Bromera
SEDGWICK, Marcus . Revòlver. Cruïlla