La Simiocràcia d’Aleix Saló.

L’autor d’Espanyistan ha publicat,  Simiocràcia (Debolsillo) per centrar-se en la crisi econòmica, tot buscant els orígens i els possibles culpables.

Irònic i directe, així és el dibuixant  Aleix Saló. L’autor de Ripollet  aprofita en les seves il·lustracions, denunciar situacions que patim actualment, com l’efecte de la bombolla immobiliària o la crisi econòmica.

L’autor d’Espanyistan ha publicat,  Simiocràcia: Crònica de la gran ressaca econòmica  (Debolsillo) per centrar-se en la crisi econòmica, tot buscant els orígens i els possibles culpables.

Malgrat la seva joventut, Aleix Saló compta  amb milers de seguidors, gràcies en bona part al poder de la xarxa i a  uns vídeos a youtube que han aconseguit més de 5 milions de visites.

A Simiocràcia ens ofereix una cronologia de la crisi econòmica i financera de l’Estat espanyol en els últims anys, on acusa als polítics de ser els culpables de la situació econòmica actual.

Saló descriu les persones que dirigeixen el nostre futur com a simis,  al mateix temps que destaquen per ser  egoistes, incompetents i estúpids. Banquers, polítics, empresaris i periodistes no s’escapen  de la crítica.
La llei del sòl d’Aznar de l’any 1998, el cas Lehman Brothers són alguns dels exemples que apareixen a Simiocràcia.

Aleix Saló utilitza el còmic per fer-nos arribar el seu missatge i per fer més entenedores qüestions relacionades amb l’economia i de pasada intenta obrir els ulls a una ciutadania ja força desencantada amb  la classe política i bancària

Booktrailer de Simiocràcia: