La Blancaneu de Nele Neuhaus.

‘Blancanieves debe morir’ (Maeva) és la quarta novel·la  de la sèrie protagonitzada per Oliver von Bodenstein i Pia Kirchhoff.

L’èxit de les novel·les de Nele Neuhaus mereix  un capítol a part. Cansada de buscar una editorial que publiqués les seves novel·les, Neuhaus, va decidir l’any 2000 autopublicar-se les seves creacions literàries.
Poc a poc va aconseguir trobar lectors interessats en la seva obra i incrementar la venda fins arribar, sense l’ajut  de cap estructura comercial,  als 45.000 exemplars venuts de les seves quatre novel·les.
No va ser  fins l’any 2009, quan un llibreter li va oferir contactar amb l’editorial Ullstein, que finalment va  apostar per ella i va decidir  publicar totes les seves novel·les.

 

L’argument de Blancanieves debe morir ens situa l’any 2007, després de 10 anys a presó, condemnat a per la desaparició de dues noies, Tobies Sartorius torna al seu poble d’Altenhain.

Deu  anys enrere era acusat de la misteriosa desaparició  de  Laura Wagner i l’Stephanie Schneeberger , a qui tothom anomenava Blancaneus per la semblança amb la protagonista del conte,   totes dues parella sentimental d’en Tobies.

L’arribada d’en Tobies,  després del seu pas per la presó, no deixarà tranquils als habitats del petit poble, sobretot després de la desaparició d’un jove adolescent anomenada Amelie i de la troballa per part d’uns obrers de l’esquelet de la Laura Wagner
Els encarregats de la investigació seran els comissaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein, que intentaran esbrinar si Tobies està al darrere de la desaparició de la jove i si realment va ser el culpable   de les morts  de Laura Wagner i l’Stephanie Schneeberger  fa deu anys.
Blancanieves debe morir és el quart lliurament de la sèrie protagonitzada pels comissaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein, però es pot llegir de forma independent a la resta de títols.

Com a curiositat, podem afegir que Nele Neuhaus dóna gairebé tots els diners recaptats per la venda dels seus llibres a una fundació creada per ella per fomentar la lectura.  A més, participa en altres projectes benèfics per recaptar fons per al continent africà.